Bence név mellé milyen keresztnév illik második névként?
Ervin, Bendeguz.
De szerintem semmi. Bencem van. Nem vagyok hive a ket nevnek.
Károly.
A Bence évek óta a leggyakoribb fiúnév, és ha első, úgy is ezen fogja hívni mindenki. Teljesen felesleges második nevet adni neki így, semmivel sem lesz egyedibb, csak hosszabb leírni.
tehát a Bence nevű rokon az anyukájával majd a gyereked második nevén fogja szólítani Bencédet, mindenki más pedig Bencézi, mert hát ez annyira tuti név.
én azért átgondolnám ezt mégegyszer a helyedben
Fantasztikus otlet. Ennyire nincs fantaziatok? Ezeregy nevbol lehet valasztani.
Bercel, Vencel, Bertalan, Bende.
Ha csak azért akartok második keresztnevet a gyereketeknek, hogy a másik Bence nevű kisfiú családja majd azon szólítsa, mindenki más pedig Bencének, akkor legyen inkább két Bence, vagy keressetek másik nevet. Nagy kavarodás lesz abból, ha egyik rokon ilyen, másik olyan néven emlegeti.
Amúgy nem is értem, megmondjátok majd a rokon családnak, hogy mindenki Bencének hívja, de ti Péternek szólítsátok?
De ha mindenképp ragaszkodtok a második névhez, én mássalhangzóval kezdődő kétszótagos nevet választanék. A Péter pont jó, vagy pl. Zoltán, Tamás, Márton stb. A Marcellt nem adnám a két közeli c miatt, bár önmagában nagyon tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!