Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meg lehet tanítani a babákat...

Meg lehet tanítani a babákat hasról hátra fordulni?

Figyelt kérdés
A Kislányom most fél éves. Már párszor fordult át, először 3 hónaposan, mert annyira utált hason lenni. Azóta viszont mintha elfelejtette volna. Folyton hasra fordul egy pillanat alatt kb. 2 percig elvan, nekiáll repülőzni aztán üvölt, hogy anya fordíts vissza. Lassan már mást se csinálok, csak őt forgatom. Amíg ezt írtam, most is 4-szer forgattam vissza. Lehet valahogy segíteni neki vagy majd rájön magától?
2010. ápr. 21. 10:45
 1/6 anonim ***** válasza:

nekem a gyógytornász így tanította:

egyik lábát kinyújtod, ugyanazt a karját a háta alá fordítod, a másik térdét a hasa felé hajtod és óvatosan átfordítod. Én mindig így fordítom át a babót, de még csak párszor ment neki egyedül, igaz, taljesen más technikát talált ki:) Jól kitolja magát a karjával és átbillen. Próbáld meg mindig egy picit tovább hason hagyni, hogy legyen esélye rájönni a hasonlét "ízére". Majd megerősödik a karja és megtanulja a visszafordulást.

2010. ápr. 21. 10:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Van amikor sokáig elvan hason, 10-15 percet is, de akkor is üvöltés lesz a vége. Még csak nem is próbál visszafordulni mostanában, csak kitárja mindkét karját, úgy meg nehéz lesz... Ha reggel üvöltést hallok a szobájából, már egyből tudom, hogy hasra fordult a kis nyavalyás. :)
2010. ápr. 21. 10:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én babám is ugyan itt tart,bár ő má egy picit tovább elvan hason.1-2 hét és ti is ellesztek!Még elaludni is fog hason,meglátod.Az én fiam is fél éves és kb.1 hónapja fordult hasra,de a hátrafordulás még nem megy,még nem is nagyon próbálkozik.Rá fognak jönni maguktól,épp most olvastam a Vida Ági-s oldalon,hogy hagyni kell őket,hogy maguktól rájöjjenek,ettől lesz önbizalmuk.
2010. ápr. 21. 11:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Kisfiam mindig a popóját nyomja fel egy kicsit a lábaival az ég felé, és tulajdonképpen a popsija súlya húzza el valamelyik oldalra, és úgy billen át hanyattfekvésbe. Szerintem ezt is lehet vele gyakoroltatni.
2010. ápr. 21. 12:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én babám is emelgeti a popóját,de szerintem a kezétől nem tud átfordúlni.11.03-as voltam.
2010. ápr. 21. 13:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, nálunk is az a baj, hogy billenne ő, de nem tud mit kezdeni a kezével, ezért széttárja inkább.
2010. ápr. 21. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!