3. hónapban mit tanul meg a baba? Mosoly, Kacagás, néha mintha fordulni akarna. Esetleg már lehet valamire tanítani? Hogy telik egy 3 hós napja?
Szia!
Az én babám 3és fél hónapos. A napja: reggel6 körül ébred pelenkázás majd szopizik, aztán alszik kb fél 10-ig. ujra pelenkázás öltözés és szopi. Aztán séta babakocsival, kocsiban nézeget majd elszundit egy órácskára. Hazaérve még "beszélgetünk" kicsit, majd kaja. Utánna játék a szőnyegen, mondókákat mondok neki vagy énekelgetek. Majd kaja ujra és apával játék fürdésik ami kb 8 és 9 között van. Fürdésután kaja és alvás. Igy telik egy napja. Ő már megtanult hátrol hasra fordulni és most probálgatja visszafele is. Most ugy látom a foga kezd mozgolodni a kis inyében. Mindent nézeget szájába vesz és rág..
DE a védőnő szerint ő elég korán csinál mindent. Ha jol tudom kb 4 honaposan szoktak forgolodni a babák. Szoval az nem mérvadó hogy másé mit csinál. Szerintem lényeg, hogy hason fekve a fejét jol tartsa. A többi jön ugyis amikor neki jo lesz.
Szia!
Ha adsz egy email cimet akkor oda elküldöm neked. Ugy egyszerübb.
Szia! Én szoktam irogatni egy határidőnaplóba, ha valami újat csinál, időrendi sorrendben írom az egész harmadik hónapot: dörgöli a szemét, célirányosan nézi a tv-t (úgy fordítja a fejét, hogy lássa), megfogja a tárgyakat (még bénácskán), sok-sok gügyögés és kiabálás, hanyatt fekve emelgeti a fejét, nyálzás + kézrágás, emeli és fordítja a csípőjét, "biciklizik" a levegőben, átkarol és "kapaszkodik", amikor felemelem, az első a hangos nevetés, a lábfejét is nézegeti, hanyatt már a felsőtestét is emelgeti, hanyatt fekvésből oldalra fordulás (úgy is marad). A védőnő mondta, hogy ahogy eléri a 3 hónapos kort, kinyílik előtte a világ, és valóban, a 3 hónap előtti héten csomó újdonságot csinált. Valamint a 3. hónapban sokkal jobban kommunikál és reagál. Tanítani nem próbáltam, esetleg próbálgatni dolgokat, de ha megijed vagy nem érdekli, akkor nem erőltetem.
A napunk kb. ugyanúgy telik, mint az első válaszolónak, az időpontok is stimmelnek, így nem írom le még egyszer. Annyi a különbség, hogy mi még reggel és este is teszünk egy kis sétát a kutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!