Pénzzel tényleg minden megoldható? (Nem provokáló kérdés! )
A lényeg röviden: azt szeretném, hogy a babám tápszeres legyen a kezdetektől.
Az érdekelne, hogy ezt hogyan tudom a legegyszerűbben elintézni? Még a védőnővel erről nem beszéltem. Valaki esetleg tudna ebben segíteni? Azt tudom, hogy nyilván a doktornő írja fel, de mégis hogyan működik ez ilyen esetben? Őszintén mondjam el, hogy így szeretném. Van választási lehetőségem vagy kiskapukat kell keresni?
15.válaszoló!
Soha nem szoptattam nyilvánosan, simán evett a gyerek lefejt anyatejet, jah és 15-20 perc alatt lerendezte a dolgot, nem kell órákig...Ja ez által nem is lógott rajtam!
Nekem aztán fontos volt a testem is! 6 kiló jött fel az elsőnél, 62 kilóval mentem szülni! Jelenleg a másodikkal 60 vagyok 35 hetesen, kb hasonlóan fog alakulni. Mindennek ellenére szoptattam...és fogok is! A súlyt csak azért írtam, hogy ugye tudod,hogy nagyobb súlyingadozástól is megereszkedhet a bőröd? Még striáid is lehetnek! A terhesség hagy kisebb nagyobb nyomokat...A mellem nekem nem lett vészes, de gondolkozom a második után a felvarratáson, anyagi akadálya nincs...
21-es
Kicsit meglep a válaszod, mert csupa olyan dolgot sorolsz fel a szoptatás mellett, ami nekem egyáltalán nem probléma, vagy nem zavar. Nem aggódom a melleim formája, a striák vagy a kilók miatt... Szóval nem is értem. :) Sőt az anyák nyilvános szoptatáshoz való jogát is támogatom!
Nálam a gát valahol a fejemben van... nem a testemben. Lehet, ha megszületik a kisbabám, akkor ez egyszerűen magától feloldódik és kész. De most így gondolom, fejni szeretnék és kész.
Az unokatesóm szoptatja a másfél éves fiát, az ő elmondása szerint nagyjából 60-80 percet alszanak egy éjszaka, olyan 20 perces etapokban. A maradékban cicizés megy ezerrel. Van akinek 15-20 perc, van akinek meg egy egész éjszaka. Olyan ez, mint a lottó.
Húúúúú köszönöm, jó sok választ kaptam! Az íratás része onnan jött, hogy a barátnőm babájának a receptjéért én mentem át az orvoshoz, és fel sem merült bennem, hogy esetleg nem kellene íratni.
Remélem, hogy tényleg ennyire simán fognak menni a dolgok, ahogy páran írtátok. Nekem is több oka van a dolognak. Többek között az, hogy tőlem is iszonyatosan távol áll a dolog és megpróbálni sem fogom, de köszönöm a tanácsokat. Azt tudom, hogy mennyivel körülményesebb tápszert keverni, mint szoptatni, mivel a korábban említett barátnőmnek a babája rengeteget van/volt nálam, szóval tudom, hogy milyen. Ez engem nem riaszt vissza. :)
Én sem szoptattam több okból is,de anyatejes volt a baba,mert fejtem végül.
Sőt,tejtestvére is van :-)
Annyi volt nálunk a gond,hogy eleinte is nagyon nehezen ment a szoptatás,fejtem utána,mert nem szívta rendesen.5 hónaposan elutasította teljesen,pedig akkor már rég csak cumisüveg(ek)-el próbálkoztunk.
A tejtestvérének még fejtem 7 hónapos koráig,a mi gyerkőcünk meg kapott tápszert.Mi a pregominnal kezdtünk,volt tejallergiás a családban.Az nem jött be,neocate kellett,de azt itta 2 éves koráig.
Egyáltalán nem ítéllek el,biztosan megvan az okod rá.
Viszont tényleg érdemes valami HA tápszerrel kezdeni vagy esetleg pregominnal,ha volt tejallergiás a családban bármikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!