Konkrétan hogyan kell elképzelni azt, amikor a picinek
felrántják a letapadt bőrt a kukin? 1 hónap múlva ez
ügyben jelenésünk van másfél éves kisfiammal, de
nagyon félek tőle.
Szia!az, brutális.Ezen túl kell esni minél gyorsabban,a sírást sem kerülheted el.Nagyon fáj majd neki,és még pár napig a pisi is fájni fog.Talán segít fürdetés után ha sír is ,de meghúzogatod a bőrt a kukiján,jó alaposan.Inkább te mint egy számára idegen.Mire az orvos kezébe kerül talán megtudod lazítani annyira hogy könnyebben felcsusszanjon.
2010. ápr. 20. 14:09
Szia.Én pont ezt akartam elkerülni és sikerült is.Olvastam a neten,hogy nagyon jók rá a szteroidos krémek.Megkérdeztem a védőnőt,hogy lehet-e ilyet használni és azt mondta próbáljuk meg.Volt itthon elocom krém és szépen elkezdtük neki a bőr alatt kenegetni.Most kb másfél-két hónapja kenegetjük neki,de csak napi egyszer fürdés után és már szinte teljesen hátra lehet húzni rajta a bőrt,pedig előtte annyira le volt tapadva,hogy éppen a pisi ki tudott jönni.(a neten úgy olvastam,hogy 6 hétig-reggel és este,3 hét szünet aztán megint 6 hétig reggel és este)Tudom,hogy mennyire ellenzik az ilyen fajta krémek használatát,de szerintem ha felrántják neki az sokkal rosszabb.Bocsi hogy nem a kérdésedre válaszoltam,csak gondoltam megírom neked hogy nekünk sikerült másképp megoldani.
2010. ápr. 20. 14:15
Az én fiam már túl van rajta.... Hát, senkinek sem kívánom! Én ellene voltam a szteroidos krémnek nagyon-nagyon, de most azt mondom százszor inkább az mint hogy mégegyszer ezt át kelljen élnem. Úgy képzeld el, nem vagyok egy rosszul levős típus, de majdnem elájultam a látványtól. Azon a pici lyukon átpréselik a kukijának a fejét... Mint akit beleznek... Borzalmas látvány volt. Hát még amit a fiam élt át! Visított mint akit ölnek!
Nekünk sajnos muszáj volt, mert lepedékes lett a bőr alatt (pedig tisztítottam neki amennyire lehetett) és lett egy felfertőzése a hólyagra...
15 hónapos
2010. ápr. 20. 14:27
4/15 A kérdező kommentje:
Uram Isten. Pedig azt hittem azt írjátok, hogy á nem ilyen durva ahogy én leírtam. Így nem akarom őt elvinni, így is örülök hogy nem fél az orvostól. Ezzel az Elocom krémmel kented neki csak? A bőr alatt? És ez recept nélkül kapható?
Igen,csak az elocommal kenem.Fel kell íratni.Mi egyszer fülgyulladásra kaptuk(a háziorvosom rosszul is lett hogy ilyen krémet írtak fel a fülészeten)Egyébként úgy tudom,hogy ekcémára használják.Szerintem beszélj a védőnővel mindenképpen mielőtt elkezditek használni,biztos segíteni fog.Majd írd meg hogy mi lett veletek.
2010. ápr. 20. 15:54
Ja és most olvastam amit előttem írtak.Ha sikerül a krémet felíratni és használjátok akkor egy-két hét múlva ne ijedj meg ha az a fehér túró szerű valami elkezd kijönni a bőr alól mert az a védőnőnk szerint természetes és az a jó ha eddig ott volt.Azt mondta hogy ha az kezd kijönni az segít leválasztani a bőrt.Nekünk rengeteg volt és már mind kijött.Olyan 3-4 napig tartott mire az összes kijött.
2010. ápr. 20. 16:00
7/15 A kérdező kommentje:
Ma felhívtam a védőnőt. Azt mondta, hogy nem lesz durva a felrántás, hogy ne féljek, de ne használjak ilyen krémeket, inkább papsajtot áztassak, és abba lógassam be neki a kukit. Meg hogy van ez az antisepticum kenőcs amit mindig felír az orvos, ezzel kenegessem. De nem nyugtatott meg, mert ez a krém semmit nem használ. Ill.én még nem vettem észre. Annyira félek, így inkább el sem viszem jövő hónapban. Mit csináljak?
Szia.Milyen az a kenőcs amit írsz?A popsikenőcs?Mi úgy használjuk az elocomot hogy fülpiszkálóval finoman bekenjük neki a bőr alatt,egy kicsit úgy mintha lefejtenéd róla a bőr vagy mintha tágítanád.Nem tudom milyen az a krém,de nekünk az elocom használt.Esetleg próbáld meg a dokitokkal felíratni vagy kérdezd meg,hogy recept nélkül kiadják-e a gyógyszertárba.Egy próbát esetleg megér.A védőnő meg persze,hogy azt mondja hogy annyira nem lesz rossz,de kitudja milyen orvoshoz kerültök.Egyébként a Heim Pál-ba hozzá sem nyúlnak 3 éves korig,de a két éves kort azt szinte mindenhol megvárják mert valakinek másfél éves kor után megszűnik a letapadás.Szerintem mielőtt elviszed,próbálj meg utánanézni a neten,hogy ki hogy vélekedik erről.
2010. ápr. 20. 21:53
9/15 A kérdező kommentje:
Találtam itthon egy kis elocom krémet! A doki meg a védőnő nem javasolja, ennek ellenére próbáljam meg szerinted? Mi baja lehet tőle? Lesz valami mellékhatása?
Amit ő ír fel mindig, azt gyógyszertárban keverik ki, ung.antisepticum van ráírva. Elvileg ez is erre való, de ezzel csak kívülről kell kenegetni. Már használjuk legalább 5 hónapja, és semmi változás.
Szerintem próbáld meg,csak akkor reggel kend be neki ne este és akkor fogod látni napközben hogy nincs-e kiütése
tőle.
2010. ápr. 21. 11:37
Kapcsolódó kérdések: