Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ma voltunk csípőszűrésen, hát...

Ma voltunk csípőszűrésen, hát sajna azt mondta a doki hogy kötött a csípőlye! Mennyire sulyos probléma ez? Mikor gyógyul?

Figyelt kérdés
Azt mondta a doki hogy minden pelusozásnál kell 3-4 percig tornáztatni,meg is mutatta hogy kell ,nem is ezzel van a gond ,hanem hogy nem igazán engedi a törpikém hogy csináljam!
2008. szept. 30. 22:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy nem engedi, mert a kötött csípőJe miatt kellemetlen neki. Mégis kell csinálni, mert különben nem gyógyul meg!
2008. szept. 30. 22:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előzővel, plusz én is kötött csípővel születtem, rendesen tornáztattak, mire nagyobb lettem z lett a vigasztaló játék, mert annyira megszerettem :) Nem súlyos ez, csak odafigyelést igényel.
2008. okt. 1. 07:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Az enyémnek is kötött volt. Tornáztattam, és szélesen pelenkáztam. A terpeszpelus helyett (mivel nem volt) ezt csináltam: a rendes pelenka fölé két téglalapra hajtott textilpelus került, arra pedig - rögzítésként - egy nagy méretű pelus. Jókora csomag lett rajta, de soha nem zavarta, pedig hason aludt mindig. Szépen helyre is jött a csípője. Tornáztatni muszáj, hiába tiltakozik ellene, mert inkább legyen most kellemetlen neki (később úgysem emlékszik rá), mint esetleg szíjat kapjon szegény. Az sokkal rosszabb. Hidd el, csak eleinte sír, aztán ahogy lazul majd neki, megszokja, és még élvezni is fogja a tornát. :)
2008. okt. 1. 09:29
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Az én pici lányomnak is kötött a csípője, és nekünk is tornáznunk kell (hanyatt és hason is). Eleinte sírtam, mikor csináltam, mert annyira ügyesen tűrte - én pedig sajnáltam, de utána a védőnő mondta, hogy még annyira lazák az izmai, ízületei stb., hogy nem fáj neki. Inkább azért nem tetszik neki, mert nem ő irányítja a testét.

Az, hogy nem engedi, teljesen normális. Csak gondolj bele, ha most neked minden kaja után elkezdenék a lábaidat mondjuk spárgához nyújtani. De idővel megszokja, és ahogy az egyik előttem szóló is írta, egy idő után már élvezik, játéknak tekintik a babák ezt a műveletet.

Egy apróság. Én mielőtt elkezdem a doki által pontosan megtanított tornát, mindig kilazítom a csípőjét, és így nem esik neki egyáltalán zokon az elején sem. Hüvelykujjamat a combján felülre, a többit pedig alulra teszem, és elkezdem széttárni a lábát, egyre lentebb nyomva. Ezután már sokkal könnyebb, és hagyja is magát.

Az, hogy mikor gyógyul, egyéne válogatja. Az én lányom faros volt, és komoly a kötöttség. Most 5 hónapos, és 6 hetes kora óta tornáztatom (amúgy nálunk már 15 percig tart, mert bohóckodunk közben).

Kitartás, és ne aggódj, kengyelt a laza csípőjű babákra adnak, a kötöttekre nem (ezt a gyerek ortopéd főorvosunk mondta, mivel a háziorvosunk kengyelt akart a lányomra adni). A kitartó tornáztatás a lényeg, és még balett táncos is lehet a gyerkőcből. :))))

Zita (23 hetes baba anyukája)

2008. okt. 1. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!