Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megváltozott az alvási szokása...

Megváltozott az alvási szokása. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kisbabám 8 hetes és 6 hetes koráig nagyon szépen aludt éjszaka is és napközben is. Utána, mintha egy csapásra megváltozott volna: nem tud elaludni, csak cicin vagy sírva, ha pedig beteszem a kiságyába, azonnal fölébred és nem képes visszaaludni, még ringatással, simogatással sem. A cumit kiköpi, majd sírva fakad. Ha babakocsiban tolom, úgy hosszú órákat is alszik, de a kiságyban 15-20 percnél tovább nem alszik napközben. Az éjszakák is egyre nehezebbek, órákig csak nyűglődik és nem tudom visszaaltatni. Van egy 22 hónapos testvére, úgyhogy még egy picit nehezebb az ügy.

Vannak ötletek? Előre is köszönöm.

2010. ápr. 19. 21:49
 1/1 anonim ***** válasza:

Cirógatni próbáltad már? Vagy hason altatni? Nekem nem nagyon vannak gondok az altatással, de van, hogy mikor már látom, hogy laposakat pislant, simizem a fejecskéjét, vagy textilpelussal cirógatom. Nekünk beválik. Este leteszem, általában magától elalszik, majd felérez hajnalban, akkor meg hasra fordítom minden beszéd, meg minden nélkül. Elmegyek pisilek egyet, mire visszaérek, már alszik. Meg ha már felismerte a kezét, kicsit nehezebben alszik el, mert minden mozdulatára felébred, ha nem alszik mélyen. Ezért szoktam a textilpelust a kezébe adni, mert ha nincs semmi, amit foghasson, akkor az az első, hogy kiveszi a cumiját, aztán meg sír, hogy nincs a szájában :))))

Ha hason próbálod meg, úgy is lehet cumit adni nekik, meg simizgesd.

15 hetes baba anyukája

2010. ápr. 19. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!