Van egy 1 éves lányom aki velünk alszik a hálóban születése óta az ő ágyában mikor érdemes átszoktatni külön szobába?
A mi gyerekünk majdnem egy éves és velünk egy szobában alszik. Tapasztalatom szerint, ha valóban álmos, rögtön vissza lehet altatni, ha felébred is. Párom iszonyat hangosan horkol, ha tényleg álmos, fáradt, az sem ébreszti fel (csak engem :))
Én úgy tudom, egy év alatt gyakoribb a hirtelen csecsemőhalál, így én nem igyekeztem őt másik szobába áttenni idejekorán.
Saját ágyában alszik, arra fokozottan figyelünk, akkor is, ha fogzás miatt nyűgös éjjel, de egyelőre saját szobájában való alváshoz nem ragaszkodunk.
Amikor Nektek kényelmetlen lesz! :)
Az első fiam sokat aludt köztünk, napközben sem érdekelt,hogy a nappaliban alszik el, és nem a szobájában. Viszont úgy 2 éves kora körül annyira mocorgott már éjjel, hogy mi szinte semmit nem aludtunk. Illetve akkor untam meg,hogy a nappalit (amerikai konyhás, tehát minden egyben van) nem tudom használni, a délutáni alváskor.
Akkor döntöttünk úgy, hogy kerül, amibe kerül, beszoktatjuk a kiságyba, a szobájába. Nem mondom,hogy simán ment. Mert jó két hét sírással telt este is, éjjel is, de megszokta.
Most a Kicsi 10 hónapos, őt már kezdetektől a saját ágyában altatjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!