Érdemes újszülöttnek több éves korig jó etetőszéket venni? Használ valaki Stokke Tripp Trappet?
Van a Stokkének ez a széke: [link]
Tetszett a boltban nekünk és a videó sem rossz. De nem hülyeség több évre szóló dolgot venni az amortizáció miatt? Ez a szék babakortól használható különböző részekkel kiskamasz korig, ha jól látom.
Nézegettem ezt a széket, de nekem nagyon drága lett volna. Szerintem tök jó, főleg hogy pont az a lényege, hogy nem csak etetőszék. Így akkor is használhatja a gyerek a rendes "nagy" asztalnál, ha normál székről még nem érné el.
Az amortizációtól én nem tartanék. A két nagyobbik gyerekemnek vettünk olyan ágyat, ami 3 méretre állítható, végül rendes, 180 cm-es ágy lesz belőle. Évek óta abban alszanak, most 160 cm-nél tartanak és az ágynak semmi baja (pedig nem is egyforma, az egyik fa, a másik fém, ők választották annak idején).
Számos, ennél kényelmesebb etetőszéket lehet kapni, amiről le lehet venni a tálcát, hogy az asztalhoz lehessen húzni.
Nálunk van kicsi asztala és széke a gyereknek a gyurmázáshoz vagy éppen rajzoláshoz, de már evésnél is keveset ül az etetőszékben.
Nekem nem szimpi, kemény fa az egész... Bár jó sokáig használható az tény.
Nekünk sima mezei, állítható magasságú, dönthető háttámlás, levehető tálcás etető székünk van. A fiam 2.5 éves koráig használta, utána már igényelte, hogy rendes széken üljön. A lányom lassan 2 éves, ő még benne ül, de szerintem fél éven belül ő is megunja.
Ha neked szimpi és nem sokallod az árát, vegyétek meg, de nekem kicsit pénzkidobásnak tűnik. Az amortizáció miatt ne aggódj, elvileg ezek nem mennek hamar tönkre. A miénk már 3.5 éves, sőt, alig használtan vettük, előttünk már 1 évet használta más, és még mindig szuper állapotban van.
Ha megengedheted magadnak, szerintem érdemes megvenni. Ezzel a székkel megoldódik a probléma, mikor kinövik a hagyományos etetőszéket, de a normál ebédlőasztal lapját még épp hogy felérik a normál székről. Kifejezetten újszülöttkortól etetésre nem használnám (akár anyatej, akár tápszer, szerintem ebben a korban még kézben-ölben a helye a babának evés közben), de konyhai pihenőszékként addig is használható, amíg nem kezdődik a hozzátáplálás. Ha pedig elkezdődik a hozzátáplálás, nincs az a kényszer, hogy a baba még nem ül, vajon eléggé döntött-e az üléstámla? Nekem nem tűnt annak, addig az autóshordozókat használtuk etetésre, amíg nem ültek a gyerekek. Ez a hordozószerű babaülés ebből a szempontból is hasznos lehet.
A szék később használható a gyerek íróasztalánál is, ha már nincs rá szükség az étkezőben. Nem hinném, hogy a keményfát olyan mértékben le tudnátok amortizálni, hogy pár éven belül használhatatlan legyen. Nem véletlenül van rá a 7 év garancia. A fémvázas, műanyagüléses, párnázott üléshuzatú székeknél viszont az üléshuzat nem bír ki egy gyereknél többet szakadásmentesen. Legalábbis az alsó-közép árkategóriában. Nekünk a biztonsági övek csatjai is tönkrementek. Szóval, bár a váz elnyűhetetlen, a székeket eléggé használhatatlanná sikerült amortizálnunk. És hiába a levehető etetőtálca, a széles lábak és a karfa miatt mi nem tudtuk odahúzni ezeket az étkezőasztalhoz.
Szóval, ha anyagi korlátok nem hátráltatnak, akkor szerintem nyugodtan választhatod ezt a széket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!