S. O. S.! Babám egyik ujjacskája a köröm körül begyulladt, a körme alatt meg gennyes! Mit csináljak?
Szia
Amikor a kisfiam elvágta az ujját és begyulladt, akkor nekünk dunszt kötést kellett rárakni egy napra. Tetran kenőccsel bekened, ráraksz egy darab gézt, rá egy kis nejlont és így ragasztod le. ennek a legjobb, ha 24 órát rajta van, de nálunk leszedte. Így bennünket elküldtek a sebészetre, ahol tűvel megszúrták a sebet és kinyomták a gennyet, majd bekötötték (ugyanazzal, mint mi itthon, csak sokkal stabilabbra) és vissza kellett mennünk még kétszer. Mindig kitisztították és elmúlt neki nagyon szépen. nem volt vészes, bár nagyon meg voltam ijedve. :) Még csak nem is sírt. :)
Szerintem fogsz rá kapni kenőcsöt. De addig is a kamillateával bekenni a legjobb talán. Langyos kamillateába dugd bele az ujját, vagy csucsogó vattát nyomj hozzá. Ne hagyd hogy lenyalja és ne túl sokszor, mert kiszárítja a bőrét.
Szerintem egy négy hósnak mást nem tudsz, mert nagyon zavarni fogja vagy lenyalja pl a folpackot.
Én ezért nem vágom nagyon rövidre, ennek ellenére már láttam, hogy az egyik ujjacskáján lehámlott a körme sarkáná a bőr, így is begyulladt egy kicsit.
Nekem a múltkor volt a lábamon begyulladva, azt mondta a pedikűrös, ennek nem lehet mit csinálni, egyszer csak elmúlik, bár ha a körme alatt is gennyes. Hívd fel az ügyeletet, hátha tud valami okosat mondani az ügyeletes gyerekorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!