Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél év fölötti babánál mi...

Másfél év fölötti babánál mi lehet az ok, ami miatt éjszaka fölkel?

Figyelt kérdés

8 hónapos korától megbízhatóan alszik éjjel, de mostanában kezdi megint ezt az éjjeli kelést:(

különböző időpontokban, van hogy csak sírdogál, van, hogy üvölt. van hogy csak egyszer, van, hogy négyszer...

2010. ápr. 19. 14:08
 1/9 anonim ***** válasza:
fél, v a foga szeritnem.
2010. ápr. 19. 14:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem jön a foga?
2010. ápr. 19. 14:10
 3/9 A kérdező kommentje:

az orvos mindig azt mondja, mikor belenéz a szájába, hogy fogzik, de 6 hónapja nincs új foga.

ha jönne a foga, akkor a nurofen után aludna , nem? de ma hajnalban nurofen után 1 órával már megint fent volt...

2010. ápr. 19. 14:14
 4/9 anonim ***** válasza:
Egy szobában alszotok vele? Ha nem lehet hogy fél, már elég nagy hozzá, bár a védőnőnk szerint nincs ilyen hogy fél egy gyerek, ezt mi beszéljük belé, háát nem tudom. Megszokásból is lehet, de arról nehéz leszoktatni.
2010. ápr. 19. 14:20
 5/9 A kérdező kommentje:

nem, külön szobában van már 2 hónapos kora óta.

eddig sosem tapasztaltam, hogy fél, pedig sötétben lszik.

nem megszokásból sír, mert mondom, csak most kezdte.

az elmúlt 11 hónapban csak akkor kelt éjjel, ha beteg volt...

2010. ápr. 19. 14:23
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én valahol olvastam, hogy 3 éves korig normális, ha a gyerek éjjel felriad és sír. Azt nem tudom hogy mivel van kapcsolatban, de gondolom hogy az idegrendszer fejlődésével. Az enyém is 18 hónapos, és van úgy, hogy annyira sír éjjel, hogy csak a karomban nyugszik meg. Sokszor keres is, és"anyához megyek" et kiabál. Én úgy vagyok vele, hogy ha neki én adok biztonságérzetet, akkor mindent meg is teszek ezért. Kitartás!
2010. ápr. 19. 14:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Fiam is 17 hós. Csinálja néha. Csak kèt esetben: fogzik vagy nem evett eleget napközben és éhes. Amugy ez is fogzásnál fordul elő. Próbáltad babatejjel/vagy amilyen tejfélét iszik azzal kínálni? A fiam sem szokott rá. Néha elfogadja és nem ébred fel többet. De ha a foga fáj nagyon, akkor nem eszik/iszik semmit! Adom a nurofent, de szerintem nem sokat ér...simán lehet a foga, főleg ha 6 hónapja nem jött ujabb. Nem tudja áttörni az inyét, ez fáj neki rohadtul, mikor éjjel vizszintben van a teste,megpihen , akkor fáj igazán!
2010. ápr. 19. 14:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt ilyen: minden lehetőséget egyenként kizártunk (nem éhes, nem szomjas, nem beteg, nem a foga stb.), aztán véletlenül a kezembe akadt egy kis éjjeli, szűrt fényű lámpa, amit egy barátnőmtől kaptam ajándékba. Sose használtuk. Gondoltam, egy próbát megér, és bekapcsoltuk neki éjszakára. Azóta nincs éjszakai felsírás (kb. fél éve), tehát nálunk a sötétség zavarta. Gondolom sötétben nem találta meg a vizes cumisüveget amikor felébredt, vagy csak simán megijedt, hogy nem lát semmit a környezetéből. Szóval ha ezt még nem próbáltátok, akkor szerintem érdemes.
2010. ápr. 19. 15:21
 9/9 A kérdező kommentje:

hűha, köszönöm mindenkinek a sok ötletet:)

éhség kizárva :)

talán mégis a foga lesz, nem tudtam, hogy ilyen sokáig elhúzódhat...

de a kislámpát is kipróbálom.

köszönöm

2010. ápr. 19. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!