Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jó-e ha hagyom a babát a...

Jó-e ha hagyom a babát a lakásban kúszni-mászni? Persze felügyelet mellett.

Figyelt kérdés
Én bevallom, hogy hagyom, ha oda tudok rá figyelni, mivel a járóka egy idő után kevés neki. Egyes ismerőseim szeritn viszon nem kell letenni a földre, mert megfázik bla-bla. Most 9 hós és még nem volt ilyen jellegű problémája.
2010. ápr. 19. 10:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy jó. nálunk is járta a lakást. Sosem volt gond belóle. nagyon jól elvan, ahogy fedezi fel a házat.
2010. ápr. 19. 10:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is szabadon garázdálkodik, és semmi baja sem volt még, pedig már egyéves. Van fűtés a lakásotokban, nem??Nem értem, hogy miért aggódnak, hogy a földtől 10 centivel feljebb lévő járókában jobb helye lenne..Én a járókát csak akkor használom, ha nem tudok rá figyelni, vagy a nagylánnyal tanulok, és szeretném tudni, hogy hol a kicsi..
2010. ápr. 19. 10:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is hagyom mozogni. Így többet tanul, mintha egész nap a járókában lenne. Mi földszinti lakásban lakunk. Adok Rá egy harisnyát (ilyen hidegebb napokon) és 1 zoknit, felül meg rövid ujjú body és 1 pulcsi. Ha fázik, bekapcsolom a fűtést. Eddig nem fázott meg (13 hónapos).
2010. ápr. 19. 10:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy jó!! Nekem az első babámnál volt ugyan járókám, de csak játéktárolásra használtam, mert benne se maradt. övé volt az egész lakás, megfelelő óvintézkedések mellett. Ugyanígy voltak a kisebbek is. Egyik se volt 3 éves koráig szinte beteg, egy-egy kisebb náthát kivéve. A babákon pelenka van, az felfogja a hideget... a lábára meg meleg zokni vagy puha talpú cipő... Most itt a pici, 19 hónapos. Még soha nem volt beteg, pedig ő is uralma alatt tartja az egész házat... családi ház, parkettával és járólappal... Egyébként egy 9 hónaposnak nagyon kicsi a járóka, csak megfelelő nagyságú helyen tud a mozgása megfelelően fejlődni... Az ismerősöd majd csodálkozik, ugyan miért nem mozog még a gyereke a korának megfelelően...
2010. ápr. 19. 10:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy jó! mi is hagytuk hadd járja be az egész házat, persze a tisztaságra nagyon oda kell figyelni mert mindent összeszednek a kicsik. A megfázásról meg annyit, hogy hideg felületekre ne engedd és nem lesz gond. Nálunk szerencsére mindenhol szőnyeg illetve parketta van, így bármerre mehetett. Esetleg ha virág van a padlón azt el kell tenni, mert kiszedi a földet, összetépi a virágot:)
2010. ápr. 19. 10:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Ne hallgass az ismerőseidre, persze, hogy jó. Gondolj bele, h te hogyan éreznéd magad, ha egész nap be lennél zárva egy kicsit helyre. Így fejlődik a legjobban, van elég tere hogy mozogjon. Ha elég meleg van bent a lakásban, miért ne. Arra figyelj, hogy ahova leteszed, ott balesetmentesítsd. Az én kisfiam egy percet sem volt járókában, a nappaliban van egész nap. Ha olyat kell csinálnom beteszem a kiságyába.

*Sz*

2010. ápr. 19. 11:27
 7/7 anonim ***** válasza:

En is hagyom.Ugy szeretem nezni ahogy maszik:)

Persze odafigyelek mert most mar kapaszkodva felall es mivel meg bizonytalan ezert konnyen eleshet.

Az en fiam amugy is utalja a jarokat.

9,5 honapos kisfiu anyukaja

2010. ápr. 19. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!