Textil pelenkáról mik a tapasztalatok?
Hát el nem tudom képzelni,hogy miért akarod ezt használni...Ha csak nem anyagiak miatt.
A baba börének használni biztosan nem fog....Na meg szegény gyerek mekkora csomag lesz a fenekén.Régen használták,mert nem volt más.Engem rá nem beszélnének.
Szerintem 2 pelenka sok lenne.Egy pelenka,egy betét bele,és a gumibugyi.Csak ügyelj rá,hogy sokszor cseréld,hogy ne páljon be a baba popsija.
Nekem tetszik nagyon, de ez a fajta, csak nem volt pénzem ekkora beruházásra:(
köszönöm a válaszokat!
jó minőségűt, de hagyományosat vettünk. Majd kiderül, hogy bírjuk-e a plusz munkát, amit rá kell fordítani. Elsősorban az ára miatt szeretném ezt használni, másodsorban legalább ennyit teszünk a Földért. Én azt hallom (több felől is), hogy ez kíméli jobban a baba bőrét (persze, gyakran cserélve). Természetesen amikor nem itthon vagyunk, akkor eldobhatót fogunk használni.
Az eldobható pelenkától is kaphat bőrbetegséget, gombásodást a baba. A textiltől sem lesz semmi baja a baba bőrének.
Annó a gyerekeimnek textil volt, és soha nem volt semmi baja a bőrüknek a pelenkától. Viszont a szomszédék babája bőrgombás lett tavaly az eldobhatós pelustól, pedig nem is no name márkát használtak.
Kezdetnek szerintem vegyél 2 mosógépnyi pelust, ha belefér az anyagiakba. Én csak a pelenkákat mostam együtt, nem tettem hozzájuk mást. És a száradáshoz is idő kell. A használt pelust kiöblíted, és a mosásig ecetes vízben tárolob: szaga sem lesz és fertőtlenít is. Mosni általában elég 60 fokon, néha nem árt 90-en. A mosáshoz érdemes folyékony mosószert használni (a mosószer szemcséi nem olvadnak fel teljesen és bennemaradnak a pelusban), vagy moshatod mosószódával és szódabikarbónával (ez utóbbi fehérít) Öblítéshez ecetet használj, mert az öblítők bevonatot képeznek a textilen, ami a bőrrel érintkezve "átragad" a baba fenekére. A mosási és öblítési tippeket bőrgyógyász javasolta.
Ha kapsz, inkább gumibugyit vegyél, mint megkötős pelenkavédőt. Jobban tartja a pelust. Ezt nem kell minden használat után kimosni, elég nedves ruhával áttörölni.
Papír pelenkabetétet érdemes venni, felfogja a nagy dolgokat.
Elég egy pelus is a babának, amíg pici. A közepét úgyis vastagabbra hajtod.
Később tehetsz bele textil betétet, még később esetleg 2 pelenka. Attól függ, mennire lesz pisilős a babád.
Az én gyerekeim másfél éves korukban lettek szobatiszták (téli babák voltak)
Külföldön (és nem az elmaradottabb országokban) egyre inkább térnek vissza a régi textil pelenkákhoz. Szóval, hajrá, itt most te vagy a legmodernebb.
köszi!
megerősítettél mindenben!
épp így gondoltam a mosást, öblítést is!
3 hónap múlva érkezik a trónörökös, majd meglátjuk, mik a tapasztalatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!