Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire "fogadnák el", ha...

Mennyire "fogadnák el", ha nem mennénk el a temetésre egy kisbaba mellett?

Figyelt kérdés
Babakocsival temetésen? Ez az, amit nem szeretnénk, de másra meg nem szívesen bízom a 2 hónapos kisbabánkat.
2008. szept. 30. 12:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%
Attól függ, milyen közeli hozzátartozód az elhunyt, és, hogy milyen viszonyban voltál vele. Szerintem csak rajtad múlik, a te döntésed.
2008. szept. 30. 12:09
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha nincs kire bíznod maradj nyugodtan távol a temetéstől. Nem tudom kidről van szó de meg kell értsék. Hivatkozhatsz két dologra, mindenki ott lesz aki vigyázhatna rá és szoptatsz s pont akkor lesz éhes akkor esedékes mikor a temetés van. Így kibújtál alóla és azt meg meg tudod tenni,hogy babakocsival elsétáltok a házhoz ha van vendégfogadás. Szerintem senkinek nem hiányzik ilyen esetben egy esetleg bömbölő kisbaba a temetésen.

Ha pedig valaki megsértődne az az ő bizonyítványa nem a tiéd. Beszéld meg az elhunyt rokonságával, hogy sajnos ez van, meg fogják érteni.

2008. szept. 30. 12:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
HA nagyon közeli rokonról van szó én elmennék kenguruval vagy hordozó kendő..bocs,mert a kenguru még korai,de kendőben el lehet vinni.Vagy elmentek a férjeddel és bár attól függ melyikőtök rokona,a másik hátrébb marad egy kicsit,nem mennék be a tömegbe vele,semmi értelme de tiszteleted adtad és a saját lelkivilágodat is megnyugtattad.
2008. szept. 30. 12:23
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez a te döntésed, de ha nem mész el, meg kell értsék a rokonok.

Én veszélyeztettt terhes voltam 7 hónaposan, mikor papám meghalt, 250km-t kellett volna utaznom vérzések után. Nem vállaltam be, de a családis könyörgött, hogy ne induljak neki az utnak.

Kicsit bánt, hogy nem voltam ott, de a babám és az én egészségem is fontosabb volt, mint hogy baj lett volna.

De babakocsival el lehet menni, ha akarsz, abban semmi baj nincs.

2008. szept. 30. 12:41
 5/14 anonim ***** válasza:
Teljesen érthető, ha nem szívesen mész el a kicsiddel (amúgy is ki menne szívesen temetésre? :( ). Nekem a papám halt meg, amikor a kicsi 3 hónapos volt, a párom magára kötötte kendőben, és távolabb sétált. Szépen aludt végig. A hordozókendő is jó ötlet, és nem kell a tömegben lenned. De szerintem egyáltalán nem lehet ebből sértődés, hiszed a babád még nagyon pici.
2008. szept. 30. 13:20
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha közeli hozzátartozó volt, akkor legyél ott. Én úgy oldottam meg az apósom temetésén, hogy elhívtam a húgomat is, és ő vigyázott a babára. A mamám, és az apám temetésén pedig otthon vigyázott rájuk a barátnőm. Egy temetés max. 1-2 óra, ennyit egy szoptatott baba is kibír.
2008. szept. 30. 13:40
 7/14 anonim ***** válasza:
76%
Menj el mert én nem mentem(kb 120 km lett volna oda-vissza) ráadásul a sógornőm apja volt- Na hát azóta szóba sem állnak velünk már 2 éve. Az emberek ilyenek: legyél ott, az számít-a te problémád a kutyát se érdekli, mégha közben leeseik a hó is és fúj az északi szél, karodon a 2 hónapos gyerekeddel legyél ott-ezt várják tőled!
2008. szept. 30. 13:55
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt neked kell tudnod. Nekem a nagymamám halt meg a nyáron. 4 hónapos babámmal ott voltunk. A férjem hátra maradt a babakocsival egy fa árnyékában. 220km-t utaztunk, de így nagyon sokan végre először láthatták a babámat. "Kellemest" a "hasznossal"...persze nem pont ideillő...
2008. szept. 30. 17:16
 9/14 anonim ***** válasza:
19%

Kisbabáva temetésre nem szabad menni!!!!!!!!

Vagy nélküle menj és bízd rá valakire, vagy sehogy. Temetőbe kivinni neeeee!!A halott elviszi magával a népi hiedelem szerint.

2008. szept. 30. 20:35
 10/14 anonim ***** válasza:
75%
Neked kell tudonod, mennyire kozeli hozzátartozó, illetve hogy reagálnának rá, ha mégsem mennél, és megéri-e neked. A babám 2 hos volt, majd 4 hós, akkor sajnos ismét illett volna elmennem temetésre, de nem voltam. Nem volt kire bíznom, szuleim is ott voltak. Elvinni pedig még nem akartam. Nem volt gond végul is, megértették. Csak engem bántott picit.
2008. szept. 30. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!