Hogy lehet főzni egy 4 hós baba mellett?
A baba mellett nem áll meg az élet.Nekem sem alszik a lányom,mégis mindent megcsinálok.Takarítás vása´rlás,fözés,stb.....Vidd a gyereket magaddal pihenöszékben,hordozóban,fektesd le vastag pokrócra,had játszon.Fözés közben odamész hozzá,+menetközben beszélj hozzá,énekelj,mondd neki mit csinálsz.....
Nálunk bevállt,pedig a lányom a mai napig elég sírós.
meg ha egy picit sírogat is,attól meg kell csinálnod a dolgod.Èn a lányom sosem hagyom sírni,még is minden rendben.
Türelem,kitartás...
8 hónapos kislány anyukája.
Én úgy csináltam, mikor ekkora volt a kisfiam, hogy este korán elaludt 7- fél 8 körül, és akkor főztem meg a másnapi kaját.(igaz, nem 20 főnek).
Most már 9 hónapos, mióta délben nagyot alszik (kb. 2 órát) akkor szoktam főzni.
De a lányomnál amikor picike volt, ő reggel aludt mindíg vissza, és akkor reggel 9 körül főztem.
Szerintem meg lehet oldani, esetleg főzzél nagyobb adagot, ha van időd, és akkor elég 2 naponta is, vagy néha lehet hideget enni.
2 gyerekes anyuka
Egy átlag hétköznap én sem főzök. Pontosabban én is csak 1x. nekem csak magamra kell illetve a picinek. Neki kétnaponta csinálom frissen a főzeléket, a belevaló húst meg aznap. De ő már 7 hónapos. Én úgy csináltam, hogy hétvégén két félét főztem, olyat ami eláll. Az egyiket lefagyasztom a másaikat meg hétfő kedd eszem meg. Vagyis mondjuk a szombati kajából eszem hét elején. Én egytálételes vagyok, nem szeretem a levest így nincs gond. Szerda körül szoktam még valamit csinálni ha éppen elfogyott. Így sokkal könnyebb. De az sem baj ha te úgy érzed hozod valahonnan.
Apósod meg le tudod úgy állítani, hogy mondod neki vigyázzon a gyerekre 1-2 órát, ja és közben át kéne forralni a kajádat, hogy mire haza érsz gyorsan egyél. kíváncsi lennék megtudná-e csinálni.
20 főre én két gyerek mellett és nagyival sem főztem a keresztelőn. Nem akartam,hogy arról szóljon, hogy főzünk és mosogatunk. Mivel nálunk anyós nem segítség így minden anyukámra és rám maradt volna. Szép kis keresztelő lett volna.
Gratulálok nektek,hogy meg tudtátok oldani. S ne is törődj apóssal csak okoskodik.
Jó babázást nőjetek nagyra!
Szia!
Nálunk egész egyszerűen úgy működik, hogy amikor van 1 szabad órám, ekkor főzök. Minden nap van meleg ebéd, el sem tudnám képzelni nélküle...
Van, hogy reggel hamarabb felkelek, van hogy este, ha a pici elaludt. Mi is ketten vagyunk a férjemmel és ha nagyon nincs időm, ő lefoglalja a babánkat, míg felteszem az ebédet. Legtöbb esetben akkor főzök, amikor ő itthon van, hogy ne kelljen egyik helyiségből a másikba szaladgálnom. Ami könnyítés, hogy igyekszem olyanokat főzni, ami mellett nem kell órákat ott állni. Pörköltek, tokányok, rakottasok és mivel nagyon levesesek vagyunk minden nap van leves.
Az én fiam sem alszik sokat, így az is előfordul, hogy viszem magammal a konyhába (hordozóban). Egy ideig elnézeget, aztán ha unja kitalálok valami mást...
Szerintem ehhez is hozzá kell szokni... Próbálkozz, aztán majd magad kitapasztalod mi hogyan válik be.
Természetesen a keresztelőre való főzést én is túlzásnak tartom...
Én még csak 38 hetes terhes vagyok, de úgy fogom csinálni, hogy 1-2 hónapig rendelek menüt, mert azzal jön mindenki hogy semmire nem lesz időm a baba mellett. Viszont a szoptatáshoz meg kell a rendes kaja. De ha lesz kedvem meg időm ,főzök is mellette, mert nagyon szeretek főzőcskélni, de így akkor is lesz meleg étel, ha nem érek rá. A párom meg ebédel a munkahelyén, de ha lesz otthon plusz kaja, annak csak örülni fog, de akkor sem marad éhen ha nem főzök. És én is rendesen tudok enni, akkor is ha csak menüt.
Viszont nem vágnék bele én sem kisbaba mellett lakodalmi kajakészítésbe, mert természetesnek venném, hogy ezt kisbaba mellet nem várhatja el senki tőlem. Emiatt nem
szabadna elmarasztalni egy kismamát.
Én majdnem minden nap meleget főzők. Idáig mindig sikerült megoldanom, hogy főtt kaja kerüljön az asztalra amióta hazajöttünk a kórházból. Muszáj is hiszen a párom és a nagy lányom is/ 10 éves/ kell hogy egyen.
Én megpróbálok akkor főzni amikor alszik, vagy kiviszem magammal a konyhába hordózóba, vagy addig a kiságyába teszem és sűrűbben megyek be hozzá. Ha rutinos vagy 1-2 óra alatt készen van egy ebéd vagy vacsora. mosni, teregetni lehet akkor is amikor fent van a baba én közben beszélgetek vele és úgy teszem le, hogy lásson közben. Nagytakarítást akkor csinálom amikor otthon van a párom, de a kisebbeket azt meg lehet csinálni.
3 hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!