Felénk mindenki az első 6 hétben látogatja meg a kisbabát. Máshol is van ilyen furcsaság?
Mindenhol olvasom, hogy a látogatókat 6 hét után várják és kicsit elgondolkoztatott, hogy akkor csak nálunk van ilyen buta szokás. Az újdonsült kismamát mindenki az első hétben látogatja, és itt nem csak az ismerősökre gondolok, hanem a századik nagynénire is, akivel két szót nem váltottál életedben. Sőt, ha valaki nem jut el a hat hétben, az szégyen számára.
Az első héten a közelebbi családtagok mennek látogatóba, de utána már mindenki más. Mint mondtam: főleg rokonok, nem számít ha távoli. Mindezt persze bejelentés nélkül teszik, éppen ezért ebben az időszakban állandó segítsége kell legyen a friss anyukának. Általában az ő édesanyja van ott, vagy az anyósa. Kell ugyebár segíteni abban, hogy megkínálják kávéval sütivel, fagyival a vendégeket, és nemegyszer előfordul, hogy több "csapat" is érkezik egyszerre. És szokás ilyenkor a látogatónak sütit csomagolni az ajándékért cserébe, ezt is a friss nagyi csinálja.
Én nagyon remélem, hogy valamennyire sikerült a leendő látogatók számát csökkentenem azzal, hogy picit messzebbre költöztem, de biztos lesz olyan nagynéni aki itt is megtalál. És ha már az ajtóban van, akkor nem lehet nem beengedni...
Máshol is vannak ilyen furcsaságok?
Szia!!!
Nálunk az a szokás, hogy az első 6 hétben csak keresztszülők, nagymamák mennek látogatóba, a többiek 2. hónap után. A szülők természetesen már az elején, de ők nem kifejezetten látogatóba jönnek, hanem segíteni.
Szerintem hülyeség kikötni,hogy mikor.Ha jól érzi magát az anyuka és készen áll,akkor miért ne jöhetnének hamarabb? Ha meg nincs jól,akkor nem kell fogadni senkit,ennyi.Hozzánk az első két hétben jöttek,nekem ez rendben volt,3 hetes volt a baba,mikor vendégségbe mentünk.
Én nem aggódtam túl a vendéglátást,volt üditő meg bolti rágcsa,normális ember ennél többet nem is vár egy frissen szült nőtől.Nekem inkább a kórházi látogatások voltak megterhelőek,még volt olyan hogy a páromnak is mondtam,hogy ma nem kell bejönni,mondjuk nálunk nem lehet a kórterembe bejönni,és nekem terhes volt ott hálóingben kimászkálni meg ilyenek,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!