Segítség. Még csak most kezdődött de már csődöt mondtam?
2 hónapos a babám. (Tápszeres, egyedül nevelem, velem alszik)
Éjszaka annyira jól alszik, hogy egy szavam nem lehet, így én is tudok aludni, és felkészülni a nappalra, ami egy rémálom. Reggel ébred 4-4:30 körül de van, hogy később, utána vissza alszik (néha csak egy kis nézelődés után) és kb 3 óra múlva kel enni, eztán is vissza alszik ha nem is rögtön, de egy órán belül. Ekkor már kb dél van, innentől kezdve sírás, nyűglődés, fáradt, majd leragad a szeme. Simogatom hátha elalszik, nem. Ordítás, elaltatom kézben, elalszik nagy nehezen, leteszem, már ébred és sír tovább. És kezdődik előröl. Van, hogy leteszem, nem ébred fel egyből, csak kb 15-30 perc múlva. De ennyi idő alatt nem piheni ki magát, nem sokáig van el, és folytatódik minden. De sokszor megnyugszik kézben. Ám ma már ez sem jött be. Annyira sírt, hogy nem vett levegőt, fulladozott, kézben sem nyugodott meg. Édesanyám nyugtatta meg nagynehezen. El is aludt a kezében. Enni, inni, és cumit sem fogad el ilyenkor.
Nem húzza a lábát, de feszeng, látszik hogy nem nyugodt, valami biztos van, nem hiszti, folyik is a könnye a szeme is picit bedagadt. Megfürdettem, egy picit jobb lett neki, de csak 5 percig max. Már a fogzásra gondolok, mi van ha amiatt, mert nagyon fehér az ínye (nincs szájpenésze). De ehez még kicsi,bár hallottam hogy ilyenkor is vannak babák, akiknek jön a foguk. Szerintetek? Mi lehet a megoldás? Mit csináljak? Annyira egy jó baba volt, most is az, de nem tudom hova tenni ezt.
Két napra elmentünk otthonról "nyaralni". Végig aludt, mosolygott, jól érezte magát. Ahogy haza jöttünk azóta van ez. Most ez lehet hülyeság, de nem lehet, hogy nem szeret itthon lenni? Bevallom én sem szeretek, de egyelőre nincs lehetőségem elköltözni. Valaki, valami tanács? Bocsánat ha összevisszaság lett, de nagyon feszült és fáradt vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat.
Jaa nem tudom ez számít e, de mostanában állandóan folyik a nyála és eszi az öklét, eddig ezt nem csinálta, lehet a foga? Vagy csak most ez tetszik neki?
Köszi a választ. A babakocsit se viselte el, még jobban üvöltött ha nem volt kézbe.
Lehet hasfájás is, arra is jó hatással van a kendő. Nálunk is délután-este van nagyobb nyűglődés, olyankor csak felpattintom a hátamra, és ott nagyon jól érzi magát, egy hangja sincs. Nézelődik, néha el is alszik, nincs sírdogálás. Egy ekkora baba még nem tud hisztizni, az majd jóval később kezdődik.
Egyébként az is lehet, hogy érzi rajtad a feszültséget, hiszen írtad, hogy nem szeretsz ott lenni, ahol most laktok. Próbáld meg saját magadat is lenyugtatni, igyál citromfűteát, és amennyire tudod, zárd ki az életetekből a stresszforrásokat. Minden napnak úgy indulj neki, hogy: ez most egy remek nap lesz. :) Nekem bevált. Ha idegesebb, ingerültebb vagyok, rossz a kedvem, akkor sokkal nehezebb bírni a gyerekekkel, mint amikor beveszem reggel a lesz@rom tablettát, és magam vagyok a megtestesült nyugalom.
Ha folyik a nyala,es tomi az oklet mocoroghatnak a fogai.nem jelenti azt,hogy ki is bujik egybol.
Lehet a pocakja is faj.nem feltetlen feszengnek.probald meg tornaztatni.a labait fel,le.korozz a labaival,bicikliztesd.ha ilyenkor jokat pukizik,lehet a pocakja.
Esetleg probald meg masszirozni,finoman a hasikajat,kezecskeit.
Miben van napkozben?meleg van nagyon.lehet csak melege van.
Ha ezek sem jonnek be,probalj meg tapszert valtani.
Es legfokepp nyugodj meg.
Az En babam ket hos koraig volt ilyen siros.akkor hagytuk el a cicit teljesen.azota egy alom gyerek.
Esetleg meg probald meg,hogy zenet kapcsolsz,es tancizol vele.
Kitartas,el fog mulni.es addig is gondolj arra,hogy milyen jo,hogy ejjel es delelott alszik ;)
Nálunk is voltak ilyen extra nyűgös napok 2 hónapos kora körül (mondjuk időnként még most is, pedig már 6 hónapos). Fogzik, de már nagyon régóta, hol megindul, hol abbamarad kicsit, egyelőre még nem bújt ki egy foga sem. Ha gondolod, vegyél neki Dentinox oldatot (ne a gélt, azt csak 3 hónapos kortól lehet), kend be vele. Ha megnyugszik, akkor valóban az fogínye fáj.
Amúgy szerintem próbálkozz a hordozással, az nálunk például mindig bejön. Szövött, vagy karikás kendőt szerezz be, nézz utána, hol van a közeledben hordozós klub, ott segítenek a megkötésben is, és kölcsönözni is lehet, ha nem akarsz rögtön vásárolni egyet. A legtöbb baba imádja a hordozást, és pikk-pakk el is alszik a kendőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!