Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónapos kislányommal a...

3 hónapos kislányommal a védőnőnk tanácsára nemrég elkezdtem kostoltatni az almát, mától pedig a barackot. Mi a folytatás?

Figyelt kérdés
Kezdjem el keverni őket? Meddig adjak neki még csak barackot? És mi jön ez után?
2008. szept. 30. 08:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Mit mondott a védőnéni, miét tanácsolja már most a kóstoltatást? Mennyi idős a védőnő?
2008. szept. 30. 08:58
 2/7 A kérdező kommentje:
A védőnő 45 körül van és azt mondta hogy mivel sajnos csak tápszert kap a babám náluk előbb kell/lehet kezdeni. Miért szerinted még nem is szabadna adni? Nehogy ártsak a babónak azzal hogy hallgatok a védőnőre :(
2008. szept. 30. 09:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Felénk (Pécs környéke) a tápszeres babáknak a 4. hónaptól javasolják a hozzátáplálást. Akkor lehet elkezdeni az almát, őszibarackot és meggyet, zöldségek közül jöhet a krumpli, sárgarépa, sütőtök és a cékla. A következő körben a banán, körte, cseresznye és a gesztenye, valamint a cukkini, főzőtök, patiszon (ezek reszelve), zöldborsó (passzírozva), spárga és a brokkoli. A zöldségeknél a krumpli az alap, ha azt már megszokta és szépen eszi, akkor lehet hozzá keverni másféle zöldségeket.
2008. szept. 30. 09:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát a mi védőnőnk szerint tápszeres babát 4, anyatejest csak 6 hónapos korától kellene elkezdeni kóstoltatni. De egy ismerősömnek azt mondta, hogyha rengeteg teje van, akkor 7 hónapig csak szoptasson. És utána is úgy kellene, hogy csak kóstolgasson, ne váltsunk le egyből egy szopit gyümölcsre. Hanem tejcsi után 1-2 kanálnyit kapjon, amennyit még kér. És nem naponta kell új ízt bevezetni, hanem hetente.
2008. szept. 30. 09:14
 5/7 anonim ***** válasza:
63%

Az én kisfiam is tápszeres, és én is 3 hónaposan kezdtem el adni neki gyümölcsöt(a védőnőnek nem szóltam róla, mert tudom, hogy csak 4 hós kortól ajánlják).

Viszont én már sütőtökötpürét is adtam neki akkor, és imádta!

Adhatsz lassan neki banánt, krumplit, répát, általában ezzel szokták kezdeni.

Sok sikert!

2008. szept. 30. 09:41
 6/7 anonim ***** válasza:
48%

Utóbbi válaszra...Banánt ne adj! A déligyümölcsök a legutolsók a gyümik sorában, a magvasakkal együtt, de van erről egy csomó írás. Pl:

[link]

[link]

2008. szept. 30. 12:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Én voltam a kérdező! Nem-nem, nem fogsz ártani neki, sőt jobb, mint a tápszer! csak nem tudtam elképzelni, h miért tanácsolt ilyet a védőnéni, ne hari, ha megijesztettelek!!!
2008. okt. 1. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!