Keresztelő. Mit gondoltok?

3,5 éves a fiunk. Nincs megkeresztelve. Anyósomék tudomásul vették, viszont a férjem mamája nagyon nem. Még egy 6 számjegyű összeget is felajánlott, csak hogy megkereszteljük. Nem tettük. És határozottan elmagyarázta a férjem neki, hogy hagyjon minket békén ezzel kapcsolatban, mert bármit mond/tesz, mi ezt eldöntöttük, és így lesz.
Ez a ti döntésetek, és a ti gyereketek. Kérdezd meg, miért ragaszkodik hozzá a család, ha egyszer úgysem jártok templomba, és nem gyakoroljátok a vallást.
Én elmondtam mindenkinek, hogy nem fogjuk tiltani, ha kérdez válaszolunk, minden információt meg fog kapni a vallásokról, és ha érdekli, el fogjuk vinni misére. De mi nem járunk.
És ezzel a pénzéhes egyházzal amivé váltak manapság a katolikusok, nem értünk egyet. De a vallást nem fogjuk tiltani a gyereknek.

"felnőttként keresztelkedtem és elég macerás volt,"
3-as vagyok. Szerintem aki be akar kerülni egy vallási közösségbe, az nem maceraként éli meg. Ellenkező esetben képmutatás a bekerülés, hisz ő nem is akar ott lenni, csak valamiért "muszáj". Szerintem.

Ahogy gondolod, ez is egy megoldás csak a ti dolgotok. Mi fordítva csináltuk.
Mi azért kereszteltettük meg őket, hogy az első lépés meglegyen. Ha nem akarja később gyakorolni a vallását, azt megteheti megkeresztelve is. Ha akarja, akkor meg annál jobb.

Mi is így voltunk vele, ha felnő. majd választ vallást, ha akar.
Férjem nagymamája erősködött, hogy mindenképpen meg kell keresztelni, és ha nem kereszteljük meg, akkor ne is hozzuk oda a gyereket. Én meg teljesen komolyan azonnal rávágtam, hogy, ne aggódjon, nem fogjuk vinni. Rögtön visszakozott, hogy nem úgy gondolta ám. :D Azóta sem került szóba a keresztelő, pedig már második gyerkőc is született. :) Jobb ezeket a dolgokat egy mondattal határozottan lerendezni, mint nyújtani, mint a rétestésztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!