Hogyan csináljam? (Főzéssel kapcsolatos )
Figyelt kérdés
Kisfiam már elmúlt 10 hónapos, szerietném egyre inkább hozzászoktatni a mi ételeinkhez. Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy ti hogyan készítitek a főzelékeket, úgy hogy ti is tudjatok belőle enni és a baba is. Pl. a tökfőzeléket, krumplifőzeléket, zöldborsófőzeléket, és még egy csomó mindent én tejföllel habarok be, a sóskába tejet teszek. Az nem gond ha még nem evett tejfölös és tejes dolgokat, azért ehet ezekből vagy máshogyan kell elkészíteni? Mit tanácsoltok?2010. ápr. 17. 11:39
1/4 anonim válasza:
Én a helyedben megfőzném a zöldséget (1-2 adag babának a többi a tiétek) és utána ugyancsak főtt husival összeturmixolnám a babának. A tiéteket meg után habarnám. Én úgy tudom főleg rántást, de habarást sem szabad tenni a baba ételébe úgy 1-1,5 éves korig. Max. natúrjoghurt tejföl helyett, de liszt nélkül. Egy borsófőzinél meg nem ér úgy sokat....
2/4 anonim válasza:
Igazabol össze vissza tanacsolnak mindent, ugyhogy ha nem volt tejre allergias a csaladban akkor nyugodtan habard es add neki ugy, ha volt akkor rantassal csinald. Ha volt liszterzekeny nalatok, akkor gluten mentes liszttel csinald. De ha biztosra akarsz menni akkor alapbol glutenmentes liszttel csinald a rantast es tuti nem lesz baj.
3/4 anonim válasza:
Javítsatok ki,ha tévedek,de 10 hónapos baba már ehet glutént.Én külön főznék neki és joghurttal,pici liszttel habarnám a főzelékeket.Sőt így csinálom.
4/4 A kérdező kommentje:
Erre nem is gondoltam, hogy a tejföl helyett lehet joghurtot is használni, azt hiszem akkor így fogom csinálni a habarást. Lisztes dolgokat már eszik, attól nincs semmi baja.
Köszi a segítséget!
2010. ápr. 17. 22:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!