Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 14hós baba nevelése?

14hós baba nevelése?

Figyelt kérdés

Kisfiam 14hónapos és hát nagyon kényes ő irányít minket ha valami nem tetszik neki elkezd kényességből sírni igazából azvan amit ő szeretne nekem ezzel semmibajom ellentétben a párommal aki azt mondja hogyha így rá hagyjuk később rosszabb lesz nos tegnap volt egy olyan eset hogy párom rákiabált ami nekem nem tetszett és szépen össze kaptunk(mindig ilyenen veszünk össze)pl.ő hagyja sìrni én nem.

Anyukámnak ma reggel mondtam hogy mivolt rá kiabált a fiúnkra azt mondta hogy mégy egyszer nehogy merészelje mert hogy neki(anyumnak)rosszulesik mondtam neki hogy de ő az apja hagy nevelje mire ő hogy őt nem érdekli ne kiabáljon az unokájával én már nem szóltam semmit

Szerintetek ilyen kicsinek kell a szigor vagy tényleg állítsam le a párom?

2016. júl. 24. 09:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

1-es vagyok.

Nálam kiveri a biztosítékot, ha egy gyerek a szüleit, vagy bárki mást megüt. A fiam unokatesói is ilyenek (15 hónapos, 4 és 7 éves). Amióta tudja irányírani a kezeit azóta tilos az ütögetés, hajhúzás(hiába volt cuki 5 hónaposan ahogy lágyan húzkodta a hajamat). A nem, az nem, bár néha bepróbálkozik. Nem tiltok sok mindent, de azt nagyon, cserébe felkínálok alternatívákat.

Nem piszkálhatja a sütőt, ha kiordítja a tüdejét sem, cserébe pakolhat az egyik konyhai fiókban. A virágokat nem tépkedheti, de a locsolóval 'meglocsolhatja' őket...

2016. júl. 24. 20:11
 12/14 A kérdező kommentje:
Ő igazából olyan hogy mindent cukin csinál de pl.olyan is hogy azt nem hagyja ha ölelni vagy puszilgatni akarjuk olyankor ordít mint akit ölnek a szomszédok sztm azt hiszik verjuk olyankor pedig isten őrizz sosem ütnénk meg de ő annyira sìr hogy bizony azt lehet hinni ha nem kap meg valamit (ammit nem szabad pl.kést)akkor ugyan ez a helyzet..
2016. júl. 25. 11:27
 13/14 anonim ***** válasza:

1. A szomszéd azt gondol, amit akar.

2. A többi embernek a világon is van a tiéteken kívül gyereke, tehát a többség pontosan tudja, hogy a legritkább esetben sír attól a szomszéd gyerek, hogy épp lenyúzták róla a bőrt és most sózzák. Tehát hiába gondolod azt, hogy rosszra gondolnak, NEM gondolnak rosszra, tudják hogy gyerek, ez ezzel jár.

3. A hozzászólásaidból ítélve attól tartok, hogy nem fogod abbahagyni, hogy a gyereked cselédje/rajongója legyél. Nem ez a szülői szeretet mércéje! Nagyon szeretném, ha elhinnéd, hogy NEM teszel azzal jót a gyerekednek, hogy babaistent csinálsz belőle. Egy emberpalántának nem erre van szüksége. A többit már előttem leírták.

2016. júl. 25. 12:09
 14/14 anonim ***** válasza:

"Hát igen..már most olyan hogy ha pl.nem tetszik neki valami megüt vagy tépi a hajamat erőszakos igazábol csak olyan ennivaló imádom és nem akarom neki a rosszat"

Ilyen helyzetekre úgy reagáltam, hogy elkezdtem az ő sírását imitálni. Így is rém cuki, puszit ad és mondja, hogy "Anya, semmi baj..."

2016. júl. 25. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!