Mikortol lehet a pici babot hason altatni?
Kislányomat másfél-2 hós kora óta altatom hason. Előtte nem mertem. Először még a köldökcsonk sem akaródzott leesni. Már csak azért sem tettem hasra, csaka az én hasamon. Azóta csak hason alszik - kivéve a babakocsiban.
Ha hason is akarnád altatni, legyen légzésfigyelőd!!!!
Én szinte születése óta hason altatom, máshogy nem tudna aludni, mert még álmába is rúg-kapál, örökmozgó kislány. Nekünk van légzésfigyelő, jobb a biztonság.
Amúgy főleg a böfi miatt, inkább hason, úgy ki tud folyni a tejci, háton meg nehogy félrenyelje.
Nyugodtan altasd hason, de legyen légzésfigyelőd a tuti kedvéért. Én már a kórházban hason altattam, mivel háton max 20 percet aludt és legkésőbb akkor összerándult és már fel is ébredt.
Semmi baja nem lesz ha hason alszik, sőt kijön a büfi, mert kipréseli és ha visszabukna, hát kifolyik simán.
A kókuszmatrac pont azért jó, mert kemény és légáteresztő, nem tudja belefúrni az arcát, és ha bele is fordul, kap levegőt.
A kisfiam születésétől fogva úgy aludt hason, hogy a két kis kezét a buksija alá tette! Soha semmi gond -hála égnek- nem volt vele. Mostmár 7 hós.
Egy kezemen meg tudom számolni hányszor aludt fél óránál többet háton a kiságyban :(.
Ja, és a köldökcsonknak sem lesz semmi baja.
Kisfiam 4 napos korától, az első itthon töltött éjszakától kezdve hason alszik. Most már persze forog össze-vissza, mivel hat és fél hónapos, de az alap a hason alvás nála. A köldökcsonk egyébként 8 napos korában esett le, őt az sem zavarta a hason alvásban. Egyébként hasfájós is volt, ő sem tudott a saját rángatózásától háton aludni, de így minden okés volt, ráadásul van légzésfigyelő.
Nyugodtan fektesd hasra, ha ő úgy szeret. Egy dologra figyelni kell: így elképzelhető, hogy el fog mászni majd a légzésfigyelő érzékelő lapjairól, ezért kicsit érzékenyebbre kell állítani (a gyári hármas beállítás helyett inkább négyesre, vagy kicsit fölé). Nálunk rögtön első éjszaka beriasztott, de rájöttünk, hogy csak ezért volt az egész. Állítottunk rajta, azóta akár az egész ágyat be tudja járni, érzékel minden levegővételt. B.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!