Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor sóval és cukorral...

Most akkor sóval és cukorral vagy anélkül kellene a babáknak főzni az ételt?

Figyelt kérdés
Annyi féle fajta változatot hallottam már ,hogy magam sem tudom mit tegyek. 8 hónapos, elég sokat főzök neki, de idáig soha nem tettem semmibe sem sót, sem cukrot. Viszont, előbb utóbb azi én ételeimet fogja enni, és így nem biztos, hogy ízleni fog majd neki anya sós főztje:). Ennek ellenére nem tartom fontosnak, hogy sósszunk cukrozzunk a babának.
2010. ápr. 16. 09:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Sztm most már picike sót tehetsz bele, de még nem annyit, mint magatoknak, cukor viszont nem kéne, bár egy sóskafőzeléket nem lehet anélkül megenni. Mértékkel lehet mindkettőt használni.
2010. ápr. 16. 09:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Én eleve sótlanul főzök a családnak is, inkább a zöldfűszerekkel ízesítem az ételeket. A kislányomnak 1 éves koráig egyáltalán nem sóztam, cukroztam semmit. Így is jóízűen megevett mindent, igaz, a zöldfűszereket neki is használtam. Azóta persze már azt kapja, amit mi eszünk, mert 19 hónapos, de pl, ha teát kap nagyritkán (gyümölcstea), abba nem teszek egyáltalán cukrot...
2010. ápr. 16. 09:36
 3/3 anonim ***** válasza:

szerintem ha a babád megeszi só és cukor nélkül az ételeket, ne tegyél bele neki. minek? nincs rá szüksége. tulajdonképpen nekünk felnőtteknek sem lenne, csak a mi ízlésünk már "elromlott", és mi már nem találjuk finomnak az ételek eredeti ízét...

Az én babám is só, cukor nélkül eszik, 8 hós és nem tervezem megsózni a kajáit, ha egyszer így is megeszi. Ha a mi ételeinkből fog kapni, akkor a miénket is csak minimálisan fogom sózni, de lehet hogy csak utólag a saját részünket...

úgyis hozzá fog szokni egy perc alatt a sóhoz és cukorhoz, amint megeszi élete első hamburgerjét és sütijét, attól ne félj,hogy nem fogja majd megenni... inkább örülj, ha minél tovább megvan nélküle, addig is kíméled a veséjét:)

2010. ápr. 16. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!