7hetes terhes vagyok de van már egy kisfiam aki 2 éves lesz amikor megszületik a tesó. Nagyon félek, hogy két kicsi babát, hogyan fogok ellátni. Tapasztalatok?
Engem is halálra paráztattak, hogy milyen nehéz lesz. Meg hogy milyen felelőtlenek vagyunk a férjemmel ...(ezt egy gyerektelen rokon mondta a messzi távolból) Nincsen nagyszülői, rokoni segítség, barátaink több száz km.re.
A férjem rengeteget dolgozik/dolgozott.
Én is féltem rendesen, de a kisfiam nagyon nyugis, kezelhető gyerkőc volt, így mertem vállalkozni a másodikra, plusz majd megőrültünk egy kislányért:)
Nos így megszületett a lányom hajszálra akkor mint a bátyja csak 2 évvel később.
És NEM nehezebb mint egy gyerekkel, mondjuk a lányom iszonyat nyugis baba, nem hasfájós és nem kétemberes mint a fiam volt egész pici baba korában.
De hidd el a másodiknál már annyi rutinja van az embernek és nem veszi olyan véresen komolyan a dolgokat, meg nem halad olyan tervszerüen hanem sokkal spontánabb.
Plusz én már eddigre megszoktam az éjszakázást, egyáltalán nem esik nehezemre, hogy minden éjjel 2 órát alszom, majd szoptatok, majd utána még 3at aludhatok.
Megszoktam az elsővel.
Szóval nekem az első sokkal sokkal nehezebb volt mint így hogy ketten vannak. Ráadásul a dackorszak sajnos most indult a fiamnál, és nagyon nehéz vele, de ez nem függ kistesótól, biztos hogy ha egyedül lenne akkor is nehezebb időszakunk lenne most.
Tehát fel a fejjel, és ne aggódj előre!! :)
Nálunk már most jól elvannak együtt néha pedig a kicsi csak 6 hónapos. De azt a szeretetet, meg maximális figyelmet amit a kicsi érez a nagy iránt, látni kéne:)) Ha ott van a nagyobb a kicsinek máris semmi baja, fülig ér a szája stb:)
Imádja a bátyját:)
Ha még egyszer kezdhetném, ugyanigy csinálnám.
Felveszik a bölcsibe, ha nem kell a gyed.
Tehát: bemész a bölcsibe, elmondod, hogy visszamész dolgozni, vegyék fel a gyereket. Felveszik, a munkáltató ad igazolást. Visszamész dolgozni, amit azzal kezdesz, hogy kiveszed a szabadságokat (1-2 hónapnyi). Majd elmész táppénzre. Innentől otthon vagy, a nagyot felvették a bölcsibe, akkor adod be, amikor akarod és kész.
Jaj a második vagyok. Nálunk nem veszik fel bölcsibe ha otthon vagyok a nagyobbal, sőt még oviba sem....:((
Ez mondjuk roppantul gáz szerintem mert ha így nézzük, akkor az én fiam csak 4 évesen mehetne közösségbe, pedig nagyon ráférne a gyerektársaság...
Ez a felveszik-nem veszik fel helyfüggő.
Harmadik vagyo: ha még a szülés ELŐTT beíratod, akkor pont ezt ki tudod küszöbölni, hogy nem veszik fel, mert otthon vagy a kicsivel.
Ha már felvették (mert mész vissza dolgozni), akkor utána már nem tudják kitenni, mert otthon avgy a kicsivel!
Már bocsi, de NEM megy vissza ténylegesen a munkahelyre gondolom egy pár hetes-hónapos baba mellől..csak "hivatalosan" ahogy írtad táppénzen lenne.
De ez most megint az a téma lesz ami pár napja volt, hogy tisztességes e más VALÓBAN dolgozó anyától és gyerekétől "elvenni" a helyet.
Ha sokan állnak sorba a bölcsis helyért, akkor én biztos nem iartnám be a nagyobbat csak azért hogy nekem otthon egy darab picivel könnyebb legyen.
Ha van hely a bölcsiben bővivel (de ilyen HOL van???) akkor persze mehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!