Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire kell védeni egy...

Mennyire kell védeni egy babát a baktériumoktól?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm annyira félti a fél éves gyerekét, hogy csak akkor lehet megsimogatni akár egy ujjal is a babája arcát, ha előtt jól megmosta a kezét. Szerintem ez túlzás, főleg ha csak otthon voltam, tehát semmi exra baci nem ért. Meg ilyen korban már jó az immunrendszer is. Én veszem túl lazán a dolgot?
2008. szept. 28. 20:01
 1/6 anonim ***** válasza:
72%
Én ugy tudom, hogy a babák kezét nem ajánlatos"koszos" kézzel megfogni, mivel egy féléves baba is már sokszor betömi a kezét a szájába, bevihet vmi bacit.
2008. szept. 28. 20:03
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell túlzásba vinni, de ha babás házba megyek mielőtt a babához nyúlnék kezet mosok. hogy pontos legyek bemegyek üdvözlöm a családot és miután levettem a kabátom és a cipőm megmosom a kezem. Ennyi és ez nem túlzás. ugyan ezt várom el azoktól akik hozzánk jönnek. Az én fiam 7 hónapos.
2008. szept. 28. 21:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is túllihegik ezt a kérdést.

Mondjuk az nálam is alap, hogy csak kézmosás után fogok meg idegen babát, és persze jól esik, ha az enyémhez is így viszonyulnak, de nem fogom eltiltani akkor sem, ha nem mos kezet előtte.

Véleményem szerint legyen immunrendszere annak a gyereknek, és azzal jobban "védem" ha találkozik dolgokkal, mintha burokban nevelném.

Amúgy szerintem ha a gyerek el akar kapni valamit, akkor elkapja, függetlenül attól, hogy hozzáértek vagy sem. Aki meg nem kapja el, az nem kapja el, ez "alkat" kérdés.

2008. szept. 28. 21:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Hozzánk hozták a babát, tehát nem utaztunk buszon meg ilyen bacis helyeken. Úgy rámförmedt az anyuka,amiért épphogyhozzáértem egy kicsit. Ilyen esetben azért túlzás volt tőle, ugye?
2008. szept. 28. 22:19
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem veszed lazán a dolgot, az anyuka lihegi túl. Később meg lehet nézni, milyen beteges lesz a gyerek, ha még a széltől is óvja... Nekem 8 hós a kislányom és én sem rohangálok minden percben kezet mosni, ha felveszem a babámat. Különben is, kell egy kis baci is a gyereknek ahhoz, hogy kialakuljon a védekezőképessége ellenük.

Nálunk a gyerekorvos lett rosszul, mikor először kijött a babához és meglátta a 3 kutyát :))) Aztán kaptam a "fejmosást", hogy milyen betegségeket stb.. kaphat el a gyerek... Érdekes, azóta is makkegészséges a kislányom és imádja a kutyákat. Persze nem nyalogatják agyon a gyereket, de minden reggel és hazajövetelnél végigszimatolják, hogy minden rendben van-e :)))

2008. szept. 29. 09:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Hogy apósom szavaival éljek, nem szabad üvegbúra alatt tartani egy gyereket, különben nem fejlődik rendesen az immunrendszere. Na persze nem tapogatjuk piszkos kézzel, de nem is terjeng a lakásban fertőtlenítőszag. A cumisüveget, mellszívót meg ilyeneket fél éves koráig ajánlott sterilizálni, utána már elég elmosogatni. Na meg ilyentájt tanulnak meg mászni is, és nem lehet patikahigiéniát tartani a járólapot, hiába mosná fel az ember lánya naponta többször. Cipővel ugyan nem trappoljuk végig, de így is lesz rajta kosz. Szoktunk is viccelődni a férjemmel, hogy ugyan már, honnan van minden nap ennyi kosz a lapáton, a kozmoszból, vagy a gyerekből? :D Háziállatunk nincs, de elég, ha összetapizza a tűzifát, máris egész kolóniát vesz magához. Ilyenkor letörlöm a kezét nedves popsitörlővel, és kész. Jó, újszülött korában, úgy 3 hónapos koráig ügyeltünk, hogy ha valaki vendégségbe jött, mosson kezet, vagy ne nyúlkáljon a szájához (és rendesen rosszul is lettem, amikor apósom bekapta az ujját), de sosem volt pl. szájpenésze. Szerintem túlzásba viszi az ismerősöd. Miben engedi akkor mászni a picit, gumikesztyűben? :(
2008. szept. 29. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!