Mennyire kell védeni egy babát a baktériumoktól?
Szerintem is túllihegik ezt a kérdést.
Mondjuk az nálam is alap, hogy csak kézmosás után fogok meg idegen babát, és persze jól esik, ha az enyémhez is így viszonyulnak, de nem fogom eltiltani akkor sem, ha nem mos kezet előtte.
Véleményem szerint legyen immunrendszere annak a gyereknek, és azzal jobban "védem" ha találkozik dolgokkal, mintha burokban nevelném.
Amúgy szerintem ha a gyerek el akar kapni valamit, akkor elkapja, függetlenül attól, hogy hozzáértek vagy sem. Aki meg nem kapja el, az nem kapja el, ez "alkat" kérdés.
Szerintem nem veszed lazán a dolgot, az anyuka lihegi túl. Később meg lehet nézni, milyen beteges lesz a gyerek, ha még a széltől is óvja... Nekem 8 hós a kislányom és én sem rohangálok minden percben kezet mosni, ha felveszem a babámat. Különben is, kell egy kis baci is a gyereknek ahhoz, hogy kialakuljon a védekezőképessége ellenük.
Nálunk a gyerekorvos lett rosszul, mikor először kijött a babához és meglátta a 3 kutyát :))) Aztán kaptam a "fejmosást", hogy milyen betegségeket stb.. kaphat el a gyerek... Érdekes, azóta is makkegészséges a kislányom és imádja a kutyákat. Persze nem nyalogatják agyon a gyereket, de minden reggel és hazajövetelnél végigszimatolják, hogy minden rendben van-e :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!