Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hetes kisfiam nem tul jol...

1 hetes kisfiam nem tul jol alvo.2 orank ehes, ejjel is es eleg sokat van fent. Ez normalis?

Figyelt kérdés
Meg hasfajos is szegenykem, sokat pukizik nagyon, bufizni nem nagyon tudunk. Elalszik a kezembe es ahogy leteszem jon vissza neki es elkezd csuklani. Van ugy hogy ez eltart 1, masfel oran keresztul. Aztan megint 2 ora meulva ehes. Sajnos tapszeren van, mert nincs tejem. Mit tudnek csinalni a csuklas ellen?
2010. ápr. 15. 10:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Amiket írsz, teljesen természetesek ilyen kicsi babánál. a csuklás ellen én mindig itattam még pár kortyot a babámmal. A hasfájásra is igazából a legjobb megoldás az idő. Segíthet a mecsek baby tea, az direkt erre van, vagy espumisan/infacol cseppek.

Az is normális h 2 óránként eszik, de esetleg megpróbálhatod h többet adsz neki. de ha így is bukik, akkor nem hiszem h kell neki több.

Próbáld oldalt altatni(kitámasztod)és akkor ha bukik, nem visszafele folyik, hanem kifele, és nem kezd el csuklani.

2010. ápr. 15. 10:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A csuklás ellen sajna semmit.Nálunk is hasonló volt a helyzet.Azért csuklik a Babód,mert üvegből nagyon gyorsan,mohón tud enni.Az alvás dolognál meg ne légy türelmetlen,még nagyon picike Ő!Nekem 3 éves volt a Kisfiam,mikor először végigaludta az éjszakát és nem kelt fel legalább 15x.És még valami!Evés után próbálj meg minél több büfit a felszínre hozni,és csak utána tedd le aludni!Így kevesebb lesz a bukás veszélye!

Sok sikert,és kitartást!

2010. ápr. 15. 10:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Büfizni pedig jó lenne! ki kell tapszatalni, hogy jön ki belőle a büfi.

Sétálj vele, még ha el is aludt, a fejét rakd a válladra , kicsit lelógjon hátra. (ez nem tudom, érthető-e így)

Vagy ha el is alszik, akkor rakd le az ágyra fél perce, vedd vissza, és ezt egy párszor ismételd meg.

Nekünk ezek beváltak büficsalogatásnak.

A két órás evéssel egyenlőre nem tudsz mit csinálni. Kitartás, Egy idő után biztos rövidülni fog.

2010. ápr. 15. 10:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Első vok, a büfire még én azt szoktam, ha nem akar egyből jönni, h lerakom a hátára 1-2 percre és felveszem, na ilyenkor egyből büfizik.
2010. ápr. 15. 10:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy hetes babánál ez teljesen normális. Persze keresni kell a megoldást, hogy tedd neki könnyebbé.
2010. ápr. 15. 10:24
 6/6 anonim ***** válasza:

1 hetesen még senki se "jó alvó" szerintem:)

Nekem a második babám igazán rendes, jó alvós csecsemőnek mondható de még ő is első 3-4 hétben ébredt éjszaka 3-szor 4-szer is és nem igazán akart ringatás nélkül elaludni.

Aztán leszokott róla. Az első gyerekem pedig hónapokig szopott éjjel is 2 óránként!!

Én is ezt a büfiztetős módszert alkalmaztam hogy letettem a pelenkázóra és felvettem újra, vagy pedig a karomra fektettem hassal lefelé (ezt hasfájós csecsemőknek szokták ajánlani ún. kólika póz) de nálunk büfiztetésre is bevált.

És sose tettem le úgy a fiamat hogy nem büfizett, pedig erre volt hogy egy 45 percet is sétálgatni kellett vele, viszont utána tuti megnyugodott és aludt. ha pedig büfi nélkül raktam le biztos hogy hatalmas üvöltés lett a vége.

Esetleg megpróbálhatnád hason altatni.

A csuklás egyértelműen azért van mert ha nem jön ki neki büfivel az összes levegő akkor a visszafolyó kaja ingerli a gyomorszájat és elindul a csuklás.

2010. ápr. 15. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!