Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 hónapos fiam nem akar...

16 hónapos fiam nem akar enni, azt hiszem kikészülök, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Szóval a történet röviden, adott egy 16 hónapos kisfiú, aki csak amióta megszületett cicin él. 6 hós kora körül kezdtem a hozzátáplálást, de már akkor láttam, nehéz dolgom lesz vele, mert az almát semmilyen formában nem fogadta el, bár mást sem. Egy ideig hanyagoltam a dolgot, mondván, még biztos nem érett erre a dologra. Újrakezdtem, de ugyanez volt a helyzet.

Később az üv. bébiételekből már hajlandó volt enni, de abból is csak egy-két fajtát, és mennyiségre sem sokat, max a felét egyszerre. Aztán ez a korszak is véget ért. Próbáltam és egyfolytában próbálok a mai napig abból adni neki amit én főzök, kisebb nagyobb sikerrel, van amit eszik, de sosem mennyiséget. Egy-két leves jön nála szóba, de az is csak akkor ha pürésítem a hozzávalóit. A napokban most őjra kezdte, hogy nem eszik, de semmit az égegyadtavilágon....Egyszerűen nem tudom mi tévő legyek, hogy végre egyen, legalább pár kanál joghurtot vagy akármit.

Az orvos azt mondja, hogy csökkentsem le a szopik számát napi 3-ra,és majd megéhezik. Ismerem a fiam, addig veri magát a földhöz és sír amíg cicit nem kap. Hogyan tehetném ezt meg vele? Halasszam éhen?...bár így sem vagyok már túl messze tőle...:(

A másik érdekes dolog amit nem tudok hova tenni, hogy bizonyos ételeket a szájába vesz, de nem hajlandó lenyelni, képes hosszú percekig a szájában tartani, mire kiköpi...

Légyszíves segítsetek mit tehetnék, bármi tanácsnak örülnék, vagy hova lehet ilyen problémával fordulni?

Aki bántó jelleggel akar írni, kérem hanyagolja, bánt engem eléggé ez a helyzet...Köszönöm!

2016. júl. 8. 08:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
18%

"Azért egy 16 hóst és egy 3 évest összehasonlítani... "

Gondolod a fiam nem volt 16 hónapos? Szerinted pont tegnap kezdte ezt??? Nem. Csak épp tegnap is történt egy próbálkozás. Amivel utaltam a kérdezőnek arra, hogy nem csak ebben a szituációban, és nem csak most kell határozottnak lennie, hanem még sok ilyen szituáció akad majd. Ahol nem lehet engedni a gyereknek. Szóval kezdje el most a következetes nevelést, mert később nehezebb lesz.

Én hamar megbeszéltem a fiammal, hogy nem csoki az uzsonna. De ha a kérdező nem tesz semmit, szerintem a gyerekével nem lesz ilyen egyszerű 3 évesen...

2016. júl. 8. 11:21
 12/24 anonim ***** válasza:

Figyelj, elhiszem, hogy kétségbe vagy esve, ismerem az érzést, az én lányom sem evett semmit ennyi idősen, sőt, ő már csak napi kétszer szopott, akkor sem mennyiséget. Viszont hidd el, a súlyosan beteg gyerekeket leszámítva nincs olyan, hogy egy kisgyerek éhen halassza magát! Próbálkoztál már trükkökkel? Nekünk nagyon bejött, hogy leturmixoltam a gyümölcsöt, azt joghurtos pohárba tettem, úgy megette. A kenyeret csak úgy ette, ha nem kockáztam fel, hanem a kezébe vehette az egészet. Néha még elrágcsált pár szem sült krumplit.

És igazuk van az előttem szólóknak, ne szoptasd egész nap. Nem csoda, ha nem eszik, eltelíti. Tudom, nehéz, tényleg könnyebb, ha rá tudod bízni valakire, de ehhez már tényleg nagy. E

2016. júl. 8. 11:23
 13/24 anonim ***** válasza:
74%

"És nem csak erről van szó, a cici (biztos tudjátok) nem csak kaja..., szóval ezt is vonjam meg tőle?"

Itt van a kutya elásva. TE nem tudod elengedni.

Én 4 hónapig tudtam szoptatni. Szerinted nekünk nem olyan szoros a kapcsolatunk??? Azért mert nem veszi a szájába a melled, még lehet bensőséges szeretetteljes a kapcsolatotok.

Először magadban határozd el, hogy leszoktatod, és majd csak utána kezd el tényleg meg is tenni.

Próbálj ki rengeteg ételt, rengeteg féle képpen, és majd megtalálod, mit eszik meg.

Fiamnak is volt ilyen szájában forgatós időszaka (pedig ő jó evő), akkor azt nem kellett lenyelnie. Hanem valami mást kapott. Aztán szépen elhagyta.

2016. júl. 8. 11:30
 14/24 A kérdező kommentje:

Ok lányok, konkrét kérdés.

Nem adok neki cicit, sír és üvölt és miegymás. Hol az a határ, ameddig hagyjam őt sírni? Kínálom a cumisüvegbe a tejet, de eldobálja. Ti mit tennétek ilyenkor?

2016. júl. 8. 11:35
 15/24 anonim ***** válasza:

Semmit.Sír,hisztizik??? És akkor mi van???

2 napig vergődik,utána meg majd el kezd enni.

2016. júl. 8. 11:53
 16/24 anonim ***** válasza:
33%

Jézusom, gondolkozzál már!!! az a cél, hogy ne tejet igyon, hanem normális ételt egyen, erre mikor végre egyszer nem cicin lóg egész nap, cumisüvegbe tejet nyomkodsz a szájába???

szerintem neked kéne szakemberhez fordulnod és ezt minden rosszindulat nélkül mondom! szerinted eleve egyenlő az éhenhalással ha egy nap 3x kap csak cicit egy 1,5 éves. tehát 4 óráig! eleve egy normálisan táplálkozó 1,5 éves az ebéd és az uzsi között 4 óráig nem is eszik semmit.

azért sír, mert mindig elérte eddig amit akart! ha 3 napig sír, akkor se kéne megtörnöd.

azért érdekelne, hogy pontosan hányszor is teszed cicire egy nap, ha már délben tejet nyomkodsz a szájába ahelyett hogy rendes ebédet tenné elé most, hogy éhes

2016. júl. 8. 11:56
 17/24 anonim ***** válasza:
74%

A cumisüvegben tej, az nem ebéd egy 16 hónaposnak.

Fiam ennyi idősen reggel és este ivott tejitalt (tejet csak 2 évesen vezettem be). Reggel a reggeli mellé bögréből, csak este volt cumisüveg lefekvéskor.

Napközben rendes ételt evett, amit mi is, és pohárból ivott.

Vedd már észre, hogy nem egy csecsemő már, hanem mindjárt másfél éves a gyereked!!!

2016. júl. 8. 12:07
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Falatkákkal próbálkoznék, valami finommal, kezdetnek pl. sárgadinnyével, ami hasonlít ízben az anyatejre, csak hogy szokja az eszegetést. Ne hagyd sírni, egy kis nyugicici nap közben sem árt, majd elhagyja ha megérik rá és eszik mást is.
2016. júl. 8. 12:47
 19/24 anonim ***** válasza:

"Bocsi 7-es de ezt nem hiszem hogy ott volt a gyerek előtt a kaja és nem evett emiatt kórházba került.Ha van valami fogyatéka,esetleg,de egy egészséges gyerek igenis enni fog,és nem hal éhen."

Nem csak nem evett, nem ivott. A reggeli 250 ml tápszer volt benne és kész, délután már a kórházban nyomták bele az infúziót, mert rosszul lett.

Egészséges volt és az a mai napig is, most érettségizett kiválóan és nem cumisüveggel a kezében, de 2 éves koráig pár falaton kívül semmit nem evett, a tápszeren kívül inni se volt hajlandó mást. 2 évesen egy nyaraláson egyik napról a másikra hajlandó volt megenni mindent, amit elé tettünk és onnan a tápszer se kellett.

2016. júl. 8. 13:03
 20/24 anonim ***** válasza:
Ne nyomkodd a szájába.
2016. júl. 8. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!