Nyelv letapadás! Mindenképp felvágják?
3 hónapos lesz a pici és még csak most vették észre h le van tapadva.
Szopizik és üvegből is szépen iszik.. 2,5 kg-ot már hízott is
Igazatok van :)
Péntekre kaptunk időpontot.
Akkor előtte ennie kell ugye? Utána meddig nem ehet?
Hátránya akkor lehet, ha használja a nyelvét "normálisan": beszédkor, evéskor, ha nyalni kell valamit, nem fogja tudni rendesen kidugni.
Ismerősömék gyerekének is le volt nőve, akkor derült ki, amikor nem tudott rendesen enni.
Egy pillanat az egész, nem kell félni tőle.
Nekem mindkét gyerekemnek le volt nőve, de azt szülés után észre is vették és rögtön felvágták.
A nagyobb fiamnak nem vették észre (szerintem nem is figyelték), kérdezte a védőnő a szopattást mindig, de mindig az volt a válaszom, hogy üvegből egyszerűbben boldogulunk, fejem, megeszi alszik. Ezzel ennyi sis volt az evés és a korai észrevétel része.
Aztán valamikor 1 év körül elkezdett játszani a nyelvével és vicces volt, mert azt hittem szórakozik, hoy behajlítja a foga mögé... na nem, annyira rövid a nyelvfék neki, hogy nem tudja kinyújtani a nyelvét. Visszahajlik.
Mutattam dokinak, védőnőnek, megállapították, hogy tényleg le van nőve. Menjek a gégészetre, beutaló sem kell.
MEntünk. A főorvos meg lebeszélt a vágásról, bár elmondta, hogy igazából lidokain és egy nyisszantás, de le kell fogni a gyereket és ha már nem a szoptatás időszakában jelentünk ezzel meg nála, ő megvárná a 4-5 éves kort, amikor kiderül, van e gondja a beszéddel és hogy magától mennyit nyúlik ez a nyelvfék addigra.
Szóval nem akart okozni neki traumát, nem vágta fel a nyelvféket. Konkrétan nem tudja lenyalni a szája széléről az ételt és a gégész főorvos egy hatalmas fővárosi kórházban azt mondta, nem látja akkora tragédiának a nyelvét, szerinte mostmár hagyjuk békén a beszédik. Ugyan úgy beszél, minta korabeli gyerekek körülötte most, az r, l hangok nélkül...
Szóval vagy most mentek, vagy később, ha már megérti, mi történik vele.
Kisfiamnàl születése utàn észrevették, mikor kijöttünk a kórhàzból, kb. 1 hetesen mentünk a gyerekorvoshoz, aki felvàgta. Egy ollóval bemetszett, nagyon gyors volt és szerintem nem is fàjt Neki, inkàbb csak nem tetszett, hogy lefogtuk. Nem is vérzett.
Szerintem érdemes minél előbb túlesni rajta, hàtrànya biztos nem lesz, viszont ha nincs felvàgva, még lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!