Megaláztam magam egy másik anyuka előtt a gyerekorvosnál, hogy viselkedjek ezentúl vele?
A gyerekorvosnál ültünk oltásra várva. Mindketten ott voltunk a férjemmel. Egy 30 körüli anyuka is ott volt a gyerekével, és beszélgetést kezdeményezett.
Kérdezte, hol lakunk, környékbeli helyekről beszélgettünk. És megkérdezte, "ti mennyi idősek vagytok"? Én válaszoltam, hogy 28, a férjem 37. Megsértődve mondta, hogy nem kellene kicsúfolnom, természetesen a gyerekünkre gondolt. Kifelé menet nem is köszönt nekünk, elviharzott mellettünk.:/
Én eskü nem is gondoltam a gyerekre, hiszen tőlünk kérdezte, én nem szoktam így beszélni többesben, nem vagyok hozzászokva. Teljesen leégtem, ha legközelebb összefutunk, hogy viselkedjek? Próbáljak vele beszélgetni vagy hagyjam?
Szerintem, lehet, hogy legközelebb nem is fog emlékezni, úgy kell csinálni, mintha te nem emlékeznél.
Ugyanúgy kezdenék beszélgetni vele legközelebb, mint előtte máskor. Ha haragszik, csak várni, biztos megbékél.
Ez egy olyan érdekes dolog az egészségügyben, hogy így beszélnek, nem?
A szülészorvos is azt mondja, hogy "na, kismama, akkor most szülünk", mintha ő is szülne. Vagy az öregeknek is azt mondják, hogy "most vegyük be ezt a gyógyszert", pedig az ápolónő nem vesz be semmit.
Talán valami szolidaritás, közösségvállalás van benne, ugye? Az lehet.
Így többes szám 2. személyben feltéve csak akkor lett volna egyértelmű(bb), hogy a gyerekre gondol a nő, ha nincs ott a férjed. Ne fogd úgy föl, hogy megaláztad magad, ő nem kérdezett jól, ráadásul még hisztis kisgyerekként is viselkedett, ez a fajta viselkedés csak rá nézve kínos.
Egyébként esélyes, hogy máskor is összefutsz vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!