Megaláztam magam egy másik anyuka előtt a gyerekorvosnál, hogy viselkedjek ezentúl vele?
A gyerekorvosnál ültünk oltásra várva. Mindketten ott voltunk a férjemmel. Egy 30 körüli anyuka is ott volt a gyerekével, és beszélgetést kezdeményezett.
Kérdezte, hol lakunk, környékbeli helyekről beszélgettünk. És megkérdezte, "ti mennyi idősek vagytok"? Én válaszoltam, hogy 28, a férjem 37. Megsértődve mondta, hogy nem kellene kicsúfolnom, természetesen a gyerekünkre gondolt. Kifelé menet nem is köszönt nekünk, elviharzott mellettünk.:/
Én eskü nem is gondoltam a gyerekre, hiszen tőlünk kérdezte, én nem szoktam így beszélni többesben, nem vagyok hozzászokva. Teljesen leégtem, ha legközelebb összefutunk, hogy viselkedjek? Próbáljak vele beszélgetni vagy hagyjam?
"Én válaszoltam, hogy 28, a férjem 37. Megsértődve mondta, hogy nem kellene kicsúfolnom, természetesen a gyerekünkre gondolt. "
És ezután már nem válaszoltál, hogy pl. ja én azt hittem, ránk gondolsz, a gyerek egyébként x hónapos.
Én tuti elröhögtem volna magam :)
Egyébként nem aláztad meg magad. De lehet, hogy számára sértő volt a hangsúly és ő azt hitte, hogy direkt így válaszoltál a "többeszámú" kérdésre.
Dehogy aláztad meg magad. Félreértetted, amit kérdezett, illetve ő nem fejtette ki elég pontosan, hogy mit akar kérdezni.
Nos a végkifejleten (azaz a válaszodon) kiakadni, majd megsértődni elég bugyuta dolog volt a részéről. Nem égtél le, inkább ő égette le magát ezzel a viselkedéssel. Ha ezt belátta, akkor legközelebb úgy fog viselkedni, mintha mi sem történt volna. Ha nem látta be, akkor inkább ne is ismerkedj vele, jobb lesz az neked.
Örülök, hogy szerintetek nem aláztam meg magam, de annyira égett a fejem, még most is, ha csak rágondolok. Néha olyan értetlen tudok lenni emberekkel.
Én is azt hittem volna a terhes kommentelő helyében, amit ő, ugyanezt válaszoltam volna.
Én nagyon röhögtem volna, ha ott vagyok és hallom ezt a társalgást. :D
Azért adnék még egy esélyt az anyukának, ha legközelebb összefuttok, mondd neki, hogy bocsi a múltkoriért, félreértetted csak, aztán ha jó fej, nem rugózik rajta többet.
én nem eroltetnem tovább ezt a dolgot…
a no egy idiota lehet, itt nem te égetted le magad, hanem o.
én ilyen ostoba novel (amilyen ez az anyuka volt) nem is szeretnék társalogni..ugyhogy részemrol le lenne tudva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!