Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hetesen a csípőszűrés kötelező?

6 hetesen a csípőszűrés kötelező?

Figyelt kérdés
Nemsokára két hónaposak leszünk, a doki egy hónapja nem mondott semmit ezzel kapcsoltban. Rákérdeztem, hogy kell-e valahova menni, mondta, nem, majd csak hozzá 2 hónaposan. Mindenkitől azt hallom, hogy kötelező. Tényleg így van? És ha igen, miért nem adott tájékoztatást erről a doki?
2010. ápr. 14. 16:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is minden alkalommal megnézi a gyermekorvos a lábát, csípőjét. Ennek ellenére 2 hónaposan kaptunk beutalót, mire időpontot kaptunk, 4 hósak lettünk. Ezt követően is folyamatosan "tekergeti" a lábát. Itt egyébként gyerekorvos válogatja, hallottam olyanról (unokatesóméknak pl.) akinek nem kellett menni.
2010. ápr. 14. 18:11
 12/15 anonim ***** válasza:
szia, a kutya nem fog vele törődi, ha nem viszed el...viszont, ha baja van neadjisten, és nem derül ki, akkor majd később lesz belőle problémája, porckopás, derék-és csípőbaj stb. szóval vidd csak el. nekem rá volt írva anno a zárójelentésre amit a kh-ban adtak, hogy ekkor meg ekkor jelenjünk meg a csípő UH-n, és jól is tettük, mert utána 3 hónapig terpeszbetétet kellett viselnie, mert a bal csípője nem volt rendben, de ettől rendbejött. ja meg a csípőtornától.
2010. ápr. 14. 20:39
 13/15 anonim ***** válasza:
Szia!Nem tudom, hogy kötelező-e a védőnő 4 hónaposan mondta, hogy menjünk el szűrésre mi nem a kórházba hanem magánrendelőbe mentünk mert ott ultrahangozták a kórházban állítólag röntgenezik.
2010. ápr. 14. 21:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Szia!A háziorvosodtól kell kérned egy beutalót,és a legegyszerűbb,ha a Heim Pál-ba viszed a picit.Mi is oda készülünk,már 10 hetes a fiam,de csak jövőhéten tudom elvinni.De így már biztosan látszik,ha van valami eltérés!
2010. ápr. 15. 09:31
 15/15 anonim ***** válasza:

Felénk 3 hónapos korban minden babát elküldenek csípőszűrésre. Sőt, én a fiamra addig adtam minden éjszakára a terpeszpelust, "jobb megelőzni a bajt" címen. És milyen jól tettem... A fiamnak is kicsit kötöttebb volt a csípője, de a röntgen jó lett, így nem igényel kezelést, viszont mondta az ortopéd doki, hogy ha nem lett volna rajta a terpeszpelus, akkor biztos nagyobb lenne a baj.

Amikor mi voltunk, volt egy anyuka, aki sírva jött ki, mert a 3 hónapos gyerekére legalább 3 hónapig adnia kell a terpeszpelust és folyamatosan járniuk kell vissza kontrollra. A barátnőmnek szintén a 3 hónapos szűréskor mondták meg, hogy annyira kötött a baba csípője (a doki nem vette észre), hogy tornára kellett hordania fél éves koráig, amit végigordított a kislány. Láttam ott kengylebe babákat, hát az valami szörnyű látvány, mindenhol szíj a babán...

Szerintem ártani nem árt, ha elviszed, legalább megnyugszol, hogy minden rendben vele.

2010. ápr. 15. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!