Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hetesen a csípőszűrés kötelező?

6 hetesen a csípőszűrés kötelező?

Figyelt kérdés
Nemsokára két hónaposak leszünk, a doki egy hónapja nem mondott semmit ezzel kapcsoltban. Rákérdeztem, hogy kell-e valahova menni, mondta, nem, majd csak hozzá 2 hónaposan. Mindenkitől azt hallom, hogy kötelező. Tényleg így van? És ha igen, miért nem adott tájékoztatást erről a doki?
2010. ápr. 14. 16:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom kötelező-e, de mindenképpen ajánlatos elvinni, hogy ha ne adj' isten valami baja lenne, kezelni kell. Szerintem vidd el.
2010. ápr. 14. 16:47
 2/15 A kérdező kommentje:
És kell hozzá beutaló? Vagy hova kell vinni? Pest megyében lakunk, nem tudja valaki hova tartozunk?
2010. ápr. 14. 16:49
 3/15 anonim ***** válasza:
Mi már elmúltunk 2 hónaposak, és szintén nem mondott semmi ilyet a doki. Én is csak hallottam róla, hogy van ilyen. Tegnap voltunk szurin, és ott se mondott semmit a doki. Megforgatta a lábát, és azt mondta nagyon szép. Lehet, hogy ő érezné, ha valami nem úgy fejlődne ahogy kell, és akkor küldene szűrésre?! Nem tudom...
2010. ápr. 14. 16:50
 4/15 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Mi is 2,5 hónaposan voltunk, mert a védőnő azt mondta akkor vigyem, mert akkorra már jobban látszik, ha van valami, mint ha hamarabb vinném. Nem maradtál még le semmiről, de vidd el a kicsit.
 5/15 anonim ***** válasza:
Nem kötelező. Nálunk a gyerekorvos minden alkalommal megnézi a babák csípőjét és csak akkor küld tovább, ha valami eltérést talál. A miénk egy tapasztalt orvos, így megbízom benne. egyébként pár éve még nemvolt uh, az orvosok akkor is észrevették, ha kötött egy baba csípője vagy más eltérés van vele...
 6/15 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Nem elég ha a doki megforgatja a lábát, szakember minden irányból átforgatja, és UH-t is csinál a pici csípőjéről. Én Debreceni vagyok, csak be kellett menni az SZTK-ba, ott adtak egy sorszámot, és 10 perc alatt megcsinálta a doki. De időpontot is lehet kérni.
2010. ápr. 14. 16:53
 7/15 anonim ***** válasza:
Nekünk is csak a gyerekorvos nézte meg.A védőnőt is kérdeztem, ő is mondta hogy nem kell menni. És így volt 2 barátnőm is(nekik más a gyerekorvosuk).
2010. ápr. 14. 16:58
 8/15 anonim ***** válasza:
1.vagyok. Biztos nem kötelező, de erre felénk elküldik a piciket csípővizsgálatra.
2010. ápr. 14. 17:00
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem kötelező. Beutaló kell hozzá, amit a háziorvos ad. Szerintem a háziorvos csak akkor küldene el titeket, ha okot látna rá. Nekem mindkét babámat elküldte csípőszűrésre. A fiamnak kötött volt a csípője, a lányomnak nem az, de mégis elküldött, majd a jövőhéten fogunk elmenni (akkor lesz 8 hetes).
2010. ápr. 14. 17:57
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Jövőhéten megyünk a 2 hónapos vizsgálatra, akkor megint rákérdezek... tuti, ami tuti.

Amúgy nekünk is "kitekerte" a lábát a doki mikor egy hónaposak voltunk, de nem mondott semmit... :S

Gondolom ha látott volna valamit, akkor mondja...

Habár, a mai világban... ki tudja... :S

Mindenkinek jó babázást!

2010. ápr. 14. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!