Baba és cica együtt?
Ez a kérdés már régóta probléma nálunk. Van egy 10 éves nagyon zárkózott természetű török angóra macskám. A szőre vastag és nagyon hosszú. Hamarosan azonban baba jön a házhoz és nem tudom mi legyen. Már szinte beteges, ahogy ragaszkodom a macskához. Nem most kezdődött kicsi kora óta így vagyok vele. Soha nem gondoltam, hogy még akkor is élni fog, amikor én szülök.
Az orvos azt tanácsolta, hogy mire jön a baba váljak meg tőle. Hogy őszinte legyek ezt elvből elutasítom:
1. Azért mert nekünk már "nem kell", egy állatot nem dobunk ki.
2. Teljesen tiszta. Életében nem volt még kint, ha mi nem viszünk be neki betegséget, ő nem lehet az.
3. Takarítónő jár hozzánk hetente, de a baba születése után legalább kétszer akarom, hogy jőjjön. Ezen kívül a cicát fésülöm, mert hullik a szőre.
4. Tudom, hogy nem lehet általánosítani, de a cica nagymamájánál is most lett baba. Ott is azt tanácsolták, hogy menjen el a cica a háztól. Ők sem tettek így, a baba szerencsére jól van.
5. Tudom, hogy nem találnék neki megfelelő családot, mert a természete nagyon nehéz és el van kényeztetve. Csak a legjobbat kapja mindenből, szóval ezt lehetetlen, hogy bárki is így biztosítaná neki a környezetünkben.
Viszont vannak dolgok, amiket meg kellene oldani. Például az, hogy a cicusom nagyon félős. Ha jön valaki elbújik és nem is egy ismerős gyerekre fújt már, amikor nálunk voltak. Ettől azért tartok. A másik az, hogy a cicának semmi sem megközelíthetetlen. És félek, hogy a babához odamegy, ha nem vagyok vele. Mert a kiságyba simán be tudna ugrani. Arról már nem is beszélve, hogy amíg a kicsi nem érti meg, hogy az állat nem játék, addig nehogy baja legyen például a "farokhuzogatásból".
Az éjszakáktól is félek, mert már nagy a hasam, de még mindig rajta alszik a cica. Amióta nálam van együtt alszunk. Próbáltam már, hogy nem engedtem be, akkor meg sír az ajtónál és ugrál rá. De ha meg beengedem a szobába akkor együtt lesz a babával és nem akarom, hogyha mocorog, esetleg támadjon.
A férjem is erőlteti, hogy váljunk meg tőle, de én ezt biztosan nem akarom! Esetleg mindig legyenek külön helyiségben? Ha a baba az emeleten lenne, akkor a cicát be tudom csukni másik helyiségbe, ahol szerintem el is lenne. Ha meg elmegyünk a gyerekkel, akkor uralhatná a házat. Valaki volt már így? Hogyan sikerült megoldani?
Basszus, hamarabb szabadulnék meg ettől az orvostól, mint a macskától... Több macskabolond ismerősömnek is van gyereke, semmi gond nincs náluk.
Azt javasolnám, hogy a macskát addig szoktasd le a hasadon alvásról, amíg még nincs meg a gyerek, mert ha csak akkor kezded el, akkor a gyerek érkezését összekapcsolja gondolatban azzal, hogy kiesett a kegyeidből, és egyszerre túl sok lesz neki, meg nem fogja kedvelni a gyereket (pedig amúgy össze lehet szoktatni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!