Köteles visszavennie a munkáltatómnak, nade mennyiért?
Nem csinálhat olyat a munkáltató,hogy hátrányosan megkülönbözteti azt,aki szült.
Tehát jól tudod!!
Az 1. vagyok és helyesbítek!
Ha visszamész,akkor a munkáltató azt a bért köteles adni,amit eredetileg is adna,ha nem mentél volna el gyed.re!
Én úgy tudom, hogy az elmúlt két évi - amíg Te nem voltál aktív dolgozó - béremelést meg KELL, hogy kapjad Te is, amikor visszamész.
Persze, ha őt alapból magas bérrel vették fel a helyedre, és általános béremelés nem volt, akkor ugyanaz a bér vár rád, mint amikor eljöttél.
Nekem így mondták a bérszámfejtőink.
A szabikat nem tudtad előre kivenni. Ugyanis a tgyás és a gyed első évére eső szabidat nem adhatták ki előre. tehát az van neked. És azzal kell kezdened a visszamenetelt, hogy azokat kiveszed, ezekre már az új, emelt béredet kell kapnod, erről írtunk neked.
Előre 1,5 év szabiját biztosan nem kaptad meg, max. azt az évi szabit, amelyikben szültél.
A cégnél azóta történt átlagos béremelést meg KELL kapnod, ez a törvény.
Én sem értem, hogy tudtad előre kivenni a szabikat. Ezt lepapírozták?
Elképzelésem sincs, hogyan engedhették neked ELŐRe kivenni a még nem járó (gyedre járó) szabadságokat szülés előtt...
De mindegy is, szóval a béredet a munkába álláskor rögtön emelni kell, a cégnél a mukakörödben azóta történt átlagos béremeléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!