Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Köteles visszavennie a munkált...

Köteles visszavennie a munkáltatómnak, nade mennyiért?

Figyelt kérdés
2 éves lesz a kislányom augusztusba. Bölcsöbe megy, mert a gyesből nem lehet megélni. Nekem is az a bér jár mint annak akit a helyemre felvett? Vagy rosszul tudom?
2010. ápr. 14. 14:45
 1/10 anonim ***** válasza:
53%

Nem csinálhat olyat a munkáltató,hogy hátrányosan megkülönbözteti azt,aki szült.

Tehát jól tudod!!

2010. ápr. 14. 14:47
 2/10 anonim ***** válasza:
szerintem neked a te régi béred jár, ha magasabb bérért vett fel valakit a helyedre, attól még tuti nem emeli meg a te fizudat is.
2010. ápr. 14. 14:47
 3/10 anonim ***** válasza:

Az 1. vagyok és helyesbítek!

Ha visszamész,akkor a munkáltató azt a bért köteles adni,amit eredetileg is adna,ha nem mentél volna el gyed.re!

2010. ápr. 14. 14:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy az elmúlt két évi - amíg Te nem voltál aktív dolgozó - béremelést meg KELL, hogy kapjad Te is, amikor visszamész.

Persze, ha őt alapból magas bérrel vették fel a helyedre, és általános béremelés nem volt, akkor ugyanaz a bér vár rád, mint amikor eljöttél.

Nekem így mondták a bérszámfejtőink.

2010. ápr. 14. 14:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Neked az eredeti béred jár+ plussz az időközben (míg nem dolgoztál) a cégnél (ha van ilyen, akkor a te munkaköröddel egyezőknél) történt átlagos béremelések. Ezt rögtön visszamenetelkor meg KELL korrigálja a béredben, tehát a felhalmozott szabadságaidra már ez az új, emelt béred jár.
2010. ápr. 14. 15:02
 6/10 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy a szabikat előre kivettem, a bérem annyi volt, hogy azóta a szakképzett minimálbér is több mint amennyit kaptam, a csaj aki a helyemen ül nem határozott szerződéssel van és a kezdő fizetése több volt, mint amennyi az enyém valaha.
2010. ápr. 14. 19:36
 7/10 anonim ***** válasza:

A szabikat nem tudtad előre kivenni. Ugyanis a tgyás és a gyed első évére eső szabidat nem adhatták ki előre. tehát az van neked. És azzal kell kezdened a visszamenetelt, hogy azokat kiveszed, ezekre már az új, emelt béredet kell kapnod, erről írtunk neked.

Előre 1,5 év szabiját biztosan nem kaptad meg, max. azt az évi szabit, amelyikben szültél.

2010. ápr. 14. 23:55
 8/10 A kérdező kommentje:
Megbeszéltük a könyvelővel, hogy én előre szeretném kivenni és azt mondta, hogy megtehetem. Meg is kaptam rá akkor a béremet.
2010. ápr. 15. 20:56
 9/10 anonim ***** válasza:

A cégnél azóta történt átlagos béremelést meg KELL kapnod, ez a törvény.

Én sem értem, hogy tudtad előre kivenni a szabikat. Ezt lepapírozták?

2010. ápr. 17. 22:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Elképzelésem sincs, hogyan engedhették neked ELŐRe kivenni a még nem járó (gyedre járó) szabadságokat szülés előtt...

De mindegy is, szóval a béredet a munkába álláskor rögtön emelni kell, a cégnél a mukakörödben azóta történt átlagos béremeléssel.

2010. ápr. 18. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!