Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Keresztelőre csak fehérben...

Keresztelőre csak fehérben illik vinni a babát?

Figyelt kérdés
Május 9-én lesz akkor 7 hónapos kisfiam keresztelője, és egy kicsit tanácstalan vagyok. Úgy gondolom akkor még elég hűvös lesz a templomban, biztos kell dszeki, vastagabb naci, cipő és sapi. De ezekből nekünk egy sem fehér. És akkor még nem is beszéltünk arról hogy ezek alatt mi lesz rajta, meg hogy Anyának sincs egy gönce mert ugye szépen kinőtt mindent... Kész anyagi csőd. Miben vigyem a fiút? Baj ha mondjuk kéket adok rá (a rokonok szerint igen)?
2010. ápr. 14. 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Soha nem értetetm minek a keresztelőruha, nem mindegy miben van, nem az a lényeg, ha már megkeresztelteted.
2010. ápr. 14. 13:13
 2/5 anonim ***** válasza:
szerintem nem de a kersztelö rucit a keresztszülönek kell megvenni vagyis nálunkigy szokás!ha meg a rokonok igy vélik vegyenek neki!:)
2010. ápr. 14. 13:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekünk húsvétkor volt és ciklámen sapiba,fehér kabátba. rózsaszín fariba és rózsaszín hímzett kiscippőbe volt. Mondanom se kell, hogy nagyon gyönyörű volt. Miért kellene fehérbe vinni? Ja most volt 4 hós. Nekem senki még egy szóval sem mondta, hogy miért nem csupa fehérben van? Nem is érdekelt volna különösebben...
2010. ápr. 14. 13:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Én ugyanilyen meggondolásból (drága a ruha, és alig lesz rajta) egy sötétbarna nadrágot adtam rá, fehér body-val. Ez egyébként is volt neki, tehát nem vettem erre az alkalomra új ruhát.

Anyám ingatta a fejét, a férjem rokonai nem szóltak semmit (nem mertek?...:-))

Szép volt a szertartás, megkapta a keresztlevelet, ez a lényeg - szerintem!

2010. ápr. 14. 13:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Szép babaruhát kapott a kereszt szüleitől,de kék és barna színűt.Vettem egy gyönyörű hófehér hímzett takarót,és mivel detto hűvös volt még abba takartam derekéktól,nagyon szép volt a kerszetelőnk.A babát fehérbe szokás,de persze nem baj ha színes,csak látszódjon hogy új(rokonok sas szeme látja), mert igen,a kereszt szülők ezzel fejeznek ki egy gesztust hogy ha a szülőket baj éri,ők fogják szárnyuk alá a kicsit.

Hasonló okból kifolyólag(ami a kilókat illeti) az én keresztelői ruhám egy zsák méretű fehér ing,és farmer volt.

2010. ápr. 14. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!