Nem tudok uralkodni magamon, mindig ideges leszek a babámra. Valaki jár/ járt hasonló cipőben? Milyen módszer vált be?
Miert kellett lepontozni? Talán irányítani tudja a babat? Igenis el kellene fogadnia a helyzetet es ahogy fent irta valaki, ne legyenek elvárásai. Sírós a baba? Majd elmúlik, túl lesz rajta. Most olyan mintha a végtelenségig tartana, de vége lesz, 2 évesen mar nem lesz sírós, de mar egy évesen is olyan okosak hogy nem nyuglodnek ok nelkul egész nap. (Nyilván vannak akkor is rossz napok de nem minden nap). De lesz mas nehézség, akkor is el kell fogadni. Meg kell vele birkózni. Amikor megszületett a fiam, en sem tudtam elfogadni az anyaságot. Nem tudtam elfogadni, hogy megváltozott az életem, hogy egy hasfajos egész nap nyafogos gyereket kaptam, a többi barátnőm babája bezzeg... Aztán lassan megtanultam, hogy minden időszaknak vége lesz egyszer es nem kell panikolni. Próbáld meg hogy többet kimozdultok, menjetek setalni, ismerősokhoz, ringatora, játszótérre stb. Te is menj emberek koze amikor csak le tudod passzolni a babat.
Csak próbáld meg elfogadni, hogy most ez a dolgod, tudom hogy szörnyű idegesítő, hogy sír de nem azert sír ,hogy téged bosszantson. Neki még rosszabb, ne vedzekedj vele. Ha küzdesz ellene, az sokkal tobb energiát lesziv mintha békében elfogadod ami jon. Mindneki olyan gyereket kap, akitől tanulhat valamit. Neked elfogadast es türelmet kell tanulnod.
Igazán már az segített,h biztattatok. Nagyon köszönöm a tanácskat minet kipróbálom!!!:) A férjem is bátorít, de úgy érzem,h fogalma sincs arról ami egész nap történik és ilyenkor hajlamos vagyok félvárról venni amiket mond, pedig sokszor igaza van. Kicsit szíven ütött a 12:07-es író, h sajnálja a babámat. Eszembe jutott,h a tervezéskor elhatároztam,h én leszek a legjobb anya, mindenben segíteni fogom bármi is legyen és most hol érzem magam most...akár hiszitek akár nem fejben kólintott és rájöttem,h tényleg össze kell szednem magam ezért köszönöm. Bár nem gondolom, h orvos kellene meg persze el sem tudom képzelni,h megütöm.:D de mindent csírájában kell elfojtani.
Azért,ha valakinek van egyéb stressz levezetési ötlete gyerek mellett szívesen fogadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!