16 hónap körüli fiad mennyire eleven, zsivány? Nem sok néha?
Most elébe szaladok a sok bezzeganyának, aki elmondja majd, hogy a fiad egy agresszív állat lesz a kézre csapástól. Nem lesz az. Viszont tapasztalatból mondom, hogy ez nem old meg semmit, egyáltalán nem hatja meg őket. Hogy püfölni fogja-e a kistesót, nem azon múlik, 16 hónaposan párszor rácsaptál-e a kezére.
Az enyém verte a kicsit, szóval tudom, miről beszélek.
Ugyan azt tudom mondani, amit az első.
Nálunk 18 hónap van köztük, a kicsi lassan 1 éves, észre sem veszi, ha csak úg yfejbevágják játékkal, mászik tovább - már a fellökés, ráfekvés a sláger.
ÉS! Én is rácsaptam és rá is csapok a kezére és a fenekére is. Már érti és nem fáj neki, de nagyon megsértődik érte. A dolgokon viszont nem változtat sem a szép szó, sem az empátia nyitogatás, sem a jutalmazás, sem a büntetés. Eltelik lassan egy év és egyre inkább partnerei egymásnak a hülyeségben, idegen helyen, idegen gyerekek közt óvja védi, itthon püföli. A kisebb viszont ezerszer szívósabb már most, mint a bátyja. Rá kiabál, visszaveszi a játékot és szerintem pár hónap. lerendezik egymás között. De a nagyobbnak mindig is lesznek újabb ötletei, amikkel engem fog kiborítani és hát ilyenek a gyerekek :)
Fogja püfölni szerintem a tiéd is a tesóját, de igyekezni kell túlélni vele ameddig meg nem tudja magát védeni, kis korkülönbség hátránya, hogy a nagyobb sem érti még, hogy az ott baj, az fáj és azt fóőleg nem, hogy a másik nem egy támadási felület az anyja felé. Kiválóan kihasználják, igyekezz nem reagálni nagyon hevesen, amikro majd belenyúl a szemébe, azonnal azzal fog heccelni utána, ha heves dühös reakciókat lát. Ezt én elrontottam pl. azért tanácsolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!