Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kell használni a mikrós...

Hogy kell használni a mikrós sterilizálót?

Figyelt kérdés
Vásároltunk egy mikrós sterilizálót, Tigex típusút. Költözéskor sajnos elveszett a használati útmutatója. Segítségeteket szeretném kérni, hogy kell használni ezt a típusú, vagy általában a mikrós sterilizálókat? A mellszívót és mellbimbóvédőt is lehet sterilizálni vele? Ha igen, nem "olvad" meg a szilikon?
2008. szept. 27. 15:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerem ezt a márkájút, nekünk Avent van, leírom az hogy működik.

200ml vizet kell az aljába önteni pontosan, azt írja ha kevesebbet öntesz bele akkor az kárt okozhat, ha többet akkor pedig nem sterilizál rendesen. Neked nem tudom mennyi kell bele tenni, de nemhiszem hogy nagy különbségek lennének.

Ezenkivül fontos hogy a mikró száraz legyen belül,de ez alap gondolom.:)

Akkor van egy táblázat mekkora teljesítménynél mennyi időre kell betenni, nekem a következőt írja:

1100-1850W 2 perc

850-1000W 4 perc

2008. szept. 27. 16:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, véletlen lenyomtam az enter, bocsi.:)

Szóval folytatom:

500-800W 6 perc

Fontos hogy hagyni kell a sterilizálót hogy hüljön legalább 2 percet mielőtt kiveszed a mikróból. Óvatosan vedd ki és vigyázz mikor a sterilizáló tetejét leveszed, mert nagyon jön majd belőle a gőz. Azt írja még ha nem veszem le a fedelet róla egyből akkor még 3 órán át sterilen tartja benne a cumókat.:)

A mellszívót azt tuti lehet benne sterilizálni, a bimbóvédőről sajna nem tudok nyilatkozni, de szerintem azt is lehet, mert nekünk ehhez Avent cumis üvegek is vannak és annak a cumi részét is bele lehet tenni, ami nem olvad meg, szóval szerintem nyugodtan beleteheted azt is.

Sok sikert!

Remélem kielégítő volt a válasz.:)

2008. szept. 27. 16:10
 3/6 anonim ***** válasza:

így kell használni igen.

a mellbimbó védőt, ha szilikonos azt is lehet szerintem.

de azt is megteheted, ha kivetted a mikróból a tartót, gyorsan megemeled a tetejét és beledobod a bimbóvédőd, így a gőz sterilizálja.és miksincs a mikrohullámnak kitéve.és a cumikkal ezt teszem.a nuk-tipusúra rá is van írva, hogy a mikró károsíthatja némely műanyag részeit.

2008. szept. 27. 17:05
 4/6 anonim ***** válasza:
miksincs , azaz MÉGSINCS
2008. szept. 27. 17:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget!
2008. szept. 27. 20:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Itt megnézheted!

[link]

2008. szept. 28. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!