Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg egészségtelen csak...

Tényleg egészségtelen csak vizet adni a babának?

Figyelt kérdés
Párom anyja azt mondja hogy nem lehet csak vízzel itatni, hogy adjak neki mást is, mert szüksége van rá, de hiába veszem neki a gyümölcslevet, teát, nem issza meg, most akkor erőltessem bele? meg szerintem nem is egészségesek ezek a cukros löttyök, nem értem hogy miért baj hogy ha csak vizet iszik, gyümölcsöt kap bőven, és szerintem ez így bőven elég neki.
2016. jún. 23. 15:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha megissza a vizet, nehogy rászoktasd másra!

Mi nagyot hibáztunk tavaly nyáron beteg lett a fiunk, keveset ivott így adtunk neki mindenféle gyümölcslét, kubut ilyesmit (orvos ajánlotta), hogy meglegyen a folyadékbevitel. Most 2,5 éves kiköpi a vizet :( próbálkozom rászoktatni, de nem igazán megy.

2016. jún. 24. 12:08
 12/12 anonim ***** válasza:

Arra kell figyelni, hogy meglegyen a napi min. fél liter tejalapú ital. Anyatej, ha az nincs akkor tápszer. (Nem tehéntej) Ezen kívül elég neki a víz, kínálgasd gyakran, főleg ilyen melegben. Nem lesz baja, ha egyszer-kétszer gyümölcslét is kap, csak könnyű rászokni mert tényleg finom. Aztán ha majd csak azt issza meg, akkor már baj lesz. Emiatt inkább ne is adj neki leveket. Tea sem szükséges, max gyógyteát tudnék elképzelni, de azt meg minek, ha nem beteg.

Ha megvan a fél liter tejalapú, és rendesen eszik, akkor a víz a legjobb.

Mondjuk vízzel kapcsolatban arra figyelj, hogy alacsony nitráttartalmú legyen. A babavizek biztos ilyenek, de rajt vannak az adatok a cimkén. Csapvízről ilyen szempontból nem tudok nyilatkozni.

2016. jún. 25. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!