Akinek már tervben van vagy már úton van a kicsi, nektek milyen nevek vannak a listaitokon?
Nekünk most derült ki hogy babánk lesz. 7.hetes vagyok, de mindig is gondolkoztam milyen nevet is fog viselni a gyermekem.
Tetszenek a különleges, de nem cigányos nevek (pl. Vencel, Bercel, Zalán, Miron, Elza, Amira stb.) illetve a hagyományosabb nevek is (Attila, Miklós(párom neve), Tamás, Júlia, Zita stb.)
Ti mi alapján döntöttetek és milyen nevek vannak a listátokon?
Előre is köszönöm:)
Vencel, Bercel nagyon tetszik.
Villő, Lőrinc.
Kedvenc neveim a következők:
Stella, Fruzsina, Holli, Heléna
Simon, Áron, Ákos, Balázs
Fontos szempont, hogy jól passzoljon a vezetéknévhez, és azért ne legyen túl elvetemült. Sajnos a páromnak ezek egyáltalán nem tetszenek, fiúnév nincs olyan, ami tetszik neki egyáltalán, lánynévnek meg az enyémet szeretné, de én azt nagyon nem akarom, szóval ez nehéz menet lesz, de még van sok időnk addig úgyis. :D
Toma, Gellért, Hargita, Fedóra a lista.
Egy Áronom már van. Nem kellett akkor dönteni, nem volt más név.
Nekünk nagyon gyakori vezetéknevünk, van, ezért kicsit ritkább, de nem különleges nevet akartunk. Egyáltalán nem volt szempont, hogy külföldön ki tudják mondani, ill. hogy nemzetközi név legyen.
Fiúneveink voltak:
Boldizsár
Bertalan
Szabolcs
Szilárd
Lányneveink voltak:
Veronika
Emőke
Bernadett
Boglárka (ezt később elvetettük, mert nagyon gyakori errefelé).
Végül két fiunk született, Boldizsár és Szilárd.
A lányom mellé érkezik egy kisfiú, aki az Ármin nevet fogja kapni.
26 hkm
Bernadett, Hanna, Izabella, Nóra.
Benedek, Levente, Milán, Olivér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!