Épp 1 éves babátok miket tud? Mozgásliag, értelmileg
és táplálkozás terén?
Figyelt kérdés
2016. jún. 16. 18:27
1/9 anonim válasza:
Sétàl, fut, rohangall. Alig tudom neha utolerni. Szeret hozzambujni. Az olembol nezni a tv-t. Mondja lampa, lepke, anya, apa, papa, mama. Eszik mindent amit mi. Csak pepesitve. Kiveve a virslit, azt szeletelem neki. A majkremes vagy vajas kenyeret kockazom.
2016. jún. 16. 20:37
2/9 anonim válasza:
Egyedül jár ,kismotorozik (kissé még bizonytalan).Mindenfélét eszik ,egyedül még a mogyoróféléket nem vezettem be.Elég jól kommunikál ,igent bólogatással ,nemet fejrázással kifejez.Mondja a mama ,baba ,apa szavakat ,ezenkívül rengeteget halandzsázik amikbe érzelmeket visz és a mi beszédünk hangsúlyát utánozza.
2016. jún. 16. 20:46
3/9 anonim válasza:
ket kezet fogva tudott csak setalni (kez nelkul 14 honaposan kezdett). integetett, korulbelul 20 szavas volt a szokincse, alany allitmanyt mar osszerakott ("papa ement, ott a vau stb"). forma bedoboval tudott nagyjabol egyedul jatszani, inni enni oltozni csak ha en csinaltam, onalloan egyik sem ment (2 eves most kezdi ezeket egyedul csinalni). nem tudta magat hajtani még a kismotoron. 2-3 kockat egymasra rakitt, epitgetett, ceruzaval firkalt ossze vissza, ket ujjaval ossze csipegetett a foldrol kis bors szemeket uvegcsebe (finom motorikus mozgas), ha mutattal neki ket kepet pl csengo hattyu es kerdezted melyik a hattyu akkor azt vette el...kezdett szerepjatekozni mar (szolt a zene es tancoltatta ra a macijat a nyuszijaval). kiflit sutemenyt onalloan elfogyasztott (marmint kezzel de egeszben). sakk babukat felallitotta a tablara (persze nem oda ahova kell, de arra ra jott hogy egymas melle kell oket rakosgatni) ennyi jut eszembe :)
2016. jún. 16. 21:03
4/9 anonim válasza:
Mászik még, kapaszkodva all, lepeget. Imád fogocskazni. Bújócskazik. Mondja hogy vau vau (minden állatra), ada (ez apa akar lenni), aja (anya), pápá, baba (magának a tükörben). Egész nap halandzsazik amugy. Integet. Megmutatja hol a füle, buksija, kukija. Hozza a mesekönyvet hogy olvassak. Ha mondom hogy cumi ide hozza es bekapja (vagy kikopi attól függ). Ha mondom hogy cupi akkor ad puszit. Időnként meg szeretget, olyankor azt mondogatja hogy "hejte". Fürdéskor szappanozza a pocakjat.
2016. jún. 16. 22:39
5/9 A kérdező kommentje:
Ők épp egy évesek?
2016. jún. 17. 08:21
6/9 anonim válasza:
3-as vagyok. nem az enyém már 2 éves, de vezetek babanaplót, ezért tudtam neked pontosan megírni, miket csinált 1 évesen, ráadásul más okból kifolyólag voltam vele egy szakembernél késői ülés miatt, 11 hónaposan és pár naposan, és akkor külön fel is mérték a képességeit, ezért is írtam olyan dolgokat is, amit szakemberek vizsgálnak (finommotorikus mozgás, képfelismerés)
2016. jún. 17. 10:30
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Hát az én gyerekem ezek szerint nagyon el van maradva. Nem integet, talán néha. Szavakat egyáltalán nem mond. Még apró dolgokat nem tud felszedni, de próbálja, gereblyézi. egymásra tudja igaz h kell rakni a kockákat, de nem megy neki. Menni az ágy mellett néhány lépés megy. Kezét fogva még nem, nagyon nyomja magát előre és ez így nagyon ügyetlenkedés lesz. Nem mutogat semmire. Tárgyakra sem, nemhogy testrészre. Igent nemet nem jelzi. Max visit ha vmit nem akar. A nemet tudja mit jelent ez biztos azért, mert rámnéz és sírva fakad. Most tanulta meg egyedül fogni a cumisüveget végre. Kanálla még sehol sem áll.
2016. jún. 17. 10:45
8/9 anonim válasza:
4# vagyok. Bocs, az enyém 14 hónapos lesz. De ugyanezeket tudta 1 évesen is, kivéve a testreszeket. Azokat nem tudta megmutatni (buksi, fül, kuki). Ezeket nem reg tanulta meg.
Ha a többiekét nézem ,akkor ahhoz kepest az enyém is el van maradva. Ezen a pár szón kivul semmit nem mond es nem is megy egyedul. De keze fogva szepen katonasan lepeget régóta. Kapaszkodás nelkul mar feláll (de egyévesen még nem tudott). Sztm nem sok kell es elindul. Cumibol es pohárból is régóta ügyesen egyedul iszik. Bar a pohár
tartalma van hogy a nyakában landol neha. Régóta csippent fel kis dolgokat. Esetleg erre kérdezz ra mert 1 évesen mar szoktak ezt tudni. Fontos a finommotorika miatt. Nem biztos hogy baj de kérdezd meg a vedonot. Igent nemet nem jelez még most se. Szerintem tudja mi a nem mert olyankor ő is visít vagy kajánul vigyorog. Minden mas mutatványt 1 eves kora utan tanult meg. Pl tapsolni, integetni, telefonálni. Szerepjatekozni nem tud, amugy egy évesen nem is tudjak mi az ... A kockákat pakolassza egymásra de nem tudja összeilleszteni (nagy legoja van). Ne aggódj. Várj pár hónapot, látványosan fejlődnek akar egy-ket het alatt is. A csippentesre en azért rákérdezék. Meg az ivast is gyakoroljatok. Kanállal csak sokára boldogulnak. Ezen se parázz.
2016. jún. 17. 11:30
9/9 anonim válasza:
azok alapján amit leírsz teljesen megfelel egy átlagos 12 hónaposnak...gyakorlatilag egy gyermeket sem ismerek a lányomon kívül, aki bármit is mondott volna 1 évesen. ő sem szuper zseni csak ebben épp előrébb van. 3-4 éves korukra meg olyan egyformák lesznek, hogy a kutya nem mondja meg hogy a tied még nem beszélt 1 évesen az enyém meg már igen
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!