Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Néz mesét/tévét a gyerkôcötök?

Néz mesét/tévét a gyerkôcötök?

Figyelt kérdés

Mennyi idős? Mennyi ideig nèz ès miket?

Tudom h nem a legjobb ha kicsi gyerek nèzi a tvt. De szerintem van az a helyzet mikor 10-20percet nèzhet. Szerintetek?

2016. jún. 16. 09:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
32%
A lányom másfél éves.A Disney Junior megy háttér zajnak.De nem mondanám,hogy nézi.A főcím dalokat,meg ha a mesében énekelnek,azt néha meghallgatja.Viszont a mesék közt szokott lenni olyan,hogy a gyerekek táncolnak vagy házi állatokat mutatnak be,azokat szereti.
2016. jún. 16. 09:34
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
17 hónapos a kislányom,ha megy a tv mert a 2 tesója nézi,őt akkor sem köti le,nem is nézi. Az m2-n a reklámblokk zenéjére odanéz,csak ennyit tv-zik. :)
2016. jún. 16. 09:39
 3/18 anonim ***** válasza:
83%
Nem.
2016. jún. 16. 09:44
 4/18 anonim ***** válasza:
44%
nem, mert nincs tévénk. a neurológusok másként gondolkodnak egyébként a tévézésről, mint amit te írsz, de mindenki maga dönt. szerintem sem katasztrófa, ha kicsit tévézik a gyerek, mi is tévéztünk gyerekkoromban.
2016. jún. 16. 09:50
 5/18 anonim ***** válasza:
4%
Aki lepontozott az magyarázza meg nekem mi a baj azzal,ha táncoló ovisokat és házi állatokat néz a gyerekem a tv-ben.
2016. jún. 16. 09:50
 6/18 anonim ***** válasza:
64%
Ha fürdök vagy wcn vagyok, esetleg valami fontos dolgom van, engedem neki, hogy nyomkodja a telefonon a youtubeot, profin tudja kezelni, magának választ. Kb naponta 20 percnyi mesés zenés videót néz összesen, 2 éves. Tv nincs a házban, felesleges, a háttérzaj naponta szerintem nem normális dolog.
2016. jún. 16. 09:51
 7/18 anonim ***** válasza:

3 éves. Az m2-t nézi. Nem sokat vagyunk bent a házban, így nem sokat tv-zik, főleg hogy sokat játszik a szobájában is a játékaival, így annyira nem igényli. Inkább este, 7-8 között, fürdés előtt.

(Az M2-n még nem volt olyan mese, amit elkapcsoltam volna. Szóval annál nem kell figyelnem, mit néz, mert csak értelmes mesék vannak.)

2016. jún. 16. 09:51
 8/18 anonim ***** válasza:
75%
Mégis miért nem hasznos a válaszom, hogy nem nèz tèvèt a gyerek? Viccesek vagytok..
2016. jún. 16. 10:27
 9/18 anonim ***** válasza:

4,5 éves. Mesét néz, főleg hercegnőseket.

Színezés, rajzolás közben megy gyerekdalok, arra táncol is néha.

A kicsi fél éves, ő nyilván nem néz.

2016. jún. 16. 10:29
 10/18 anonim ***** válasza:
53%
Két éves (a nagyobbik), nem néz TV-t. Mi se. Még véletlenül sincs bekapcsolva háttérzajnak se, mert az legalább olyan káros, mintha nézné. Meg zavaró is az egész családnak. Rádió se megy egész nap. Ettől még alkalomszerűen néhány-tíz percig szokott mesét nézni a számítógépen (Masa i medved, traktor tom), de mivel annyi idiótasággal van tele a youtube is, ezért nagyon odafigyelünk, hogy mit néz éppen. Az biztos, hogy már hetek óta nem volt mesenézés, nem is tudom mikor volt utoljára. Ekkora gyereknek a meseolvasás való, nem a videó. Zenét szoktunk bekapcsolni, néha picúr rádiót, de abban is képesek olyan idióta zenéket leadni, hogy a hajamat tépem. A kicsinek néha bekapcsolunk halk relax zenét, a naggyal meg akár "bulizni" is szoktunk, van amelyik rockzene is bejön neki. De ezek közös programok, és csak a relax zene nevezhető háttérzajnak. Persze "igény az volna rá" - ahogy a viccben is -, de igyekszünk hasznosabb dolgok felé terelni a gyerekeket. Például közös játék, önálló játék, manuális tevékenységek. Nyáron még könnyebb, mert az udvarra is ki tud menni ahol annyi érdekes dolog van, amivel egy tévé nem versenyezhet illetve lehet rendgeteget sétálni, játszóterezni. Előbb ismerje meg a közvetlen környezetét! Épp elég lesz megküzdeni a tévével és számítógéppel majd ha kamaszok lesznek. :( (Bár hosszútávon a tévé lemondásán és a készülékek végleges száműzésén is komolyan gondolkodom.)
2016. jún. 16. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!