Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Neveletlen 15 hónapos gyermeke...

Neveletlen 15 hónapos gyermekemet hogyan nevelhetném meg?

Figyelt kérdés
Nagyon elrontottam szerintem valahol valami. A kisfiam mindig, szinte folyamatosan hisztizik. Nagyon akaratos, és, ha a fejébe vesz valamit, akkor attól nem tágít. Most pl egy farakásra akart mindenáron felmászni a kertben. Hiába mondom neki, hogy nem szabad, elhúzom onnan, csak megy vissza és azértis... Persze közben ordít. Én már nem tudok mit csinálni,...túlordítom. Na akkor befejezi. A szomszédoknak meg persze az a véleménye, hogy egy házisárkány vagyok. Seítsetek! hogyan neveljem? Megütni nem akarom, de bevallom, most is megráztam kicsit... Hogyan kezeljem az akaratosságát, a hisztijét. Azt nem tehetem, hogy nem szerzek róla tudomást, hiszen mindig valami saját magára veszélyes dolog miatt megy a cirkusz. Ti mit tennétek a helyemben? (most úgy érzem magam, mint a "mosott kaki" , tudom, nem vagyok a legjobb anya...)
2010. ápr. 12. 11:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Jó anya vagy!!!!

A gyermeked abban a korban van, amikor ki kell próbálnia magát, meg kell ismernie a világot. A te feladatod az, hogy megmutasd neki a határait.

Tudnia kell meddig mehet, és milyen határt nem léphet át. Ez persze azzal jár, hogy néha belekoppan az orra a "kerítésbe", ami persze nem csak neki fáj, hanem neked is. Ez így normális.

De hidd el, ez az ő érdeke. Nem az lesz kiegyensúlyozott gyerek, majd felnőtt akinek mindent szabad, hanem az, aki ismeri a korlátokat, és azok közt szabadon mozog.

Az én fiam 13 hónapos, tudom mit élsz át!!!

Kitartás

(O)

2010. ápr. 12. 11:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát inkább 2 perc sírás a fenékre csapás miatt, mint aztán hetekig feküdni lábtöréssel, vagy egyéb töréssel, mert rádől a farakás, vagy leesik róla...

Szerintem egy gyerek sem ment még tönkre se testileg, se lelkileg attól, hogy jó pillanatban a fenekére ütöttek a saját érdekében.

Persze a te dolgod.

Én más vérmérsékletű vagyok, soha nem engedek a hisztinek, persze a fenékre csapás a legutolsó, amit megteszek, ahhoz már tényleg veszélyes mutatvánnyal kell előállnia a kislányomnak.

Mondjuk én amúgy is szigorú anyuka vagyok, nem hittem volna magamról, de mivel apa túl engedékeny muszáj ellensúlyoznom.

2010. ápr. 12. 11:18
 3/7 anonim ***** válasza:
szia, következetesen meg kell tiltani, amit nem szabad, és kész. ordítozni szerintem nem tanácsos. én ma rákiabáltam a kislányomra, 16 hós, de már kiborultam, állandóan meg valamiért a nyűglődés. ilyen sz@r időben kimenni se tudunk, nem tudom ő fog-e előbb megőrülni, vagy én....nagyon nehéz. én is kivagyok néha, de ál.t nem szoktam kiabálni vele, de mostanában minden összejött, és szegényen csattant az ostor.
2010. ápr. 12. 11:33
 4/7 anonim ***** válasza:
mi is 15 hónaposak vagyunk.nem mondanám hogy hisztis és akaratos,de van amikor így viselkedik,ilyenkor elengedem a fülem mellett.ha valamiért visít nem figyelek rá,csak akkor amikor már abbahagyta a visítás,akkor lehajolok hozzá,és megkérdezem mit szeretne,de visításra hisztire nem figyelek,ezt annyira tudja már,hogy pár másodperc múlva abba is hagyja a hisztit.nálam ez elterelés is bejött,amikor akaratoskodott valamiért egyszerűen felkaptam és jol megdögönyöztem és mondtam neki közben hogy nem szabad,persze viccesen,a végén már nem is emlékezett rá mit akart elérni.de elsősorban arra próbálom rávezetni hogy hiszti és visítás nélkül is lehet kérni,vagy megbeszélni,ez hosszadalmas,de mivel nálam bevált így ezt csinálom továbbra is.türelem és kitartás kérdése.
2010. ápr. 12. 11:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Nem rontottál el semmit,a kisfiad (és az enyém is) abban a korszakban vannak,amikor már próbálgatják,mit is érhetnek el nálunk egy kis hisztivel.

Nálunk is sok érdekesség van az udvaron,mindent meg kell nézni közelről...na igen.

Ha készülődik valamire,amit nem szabadna,vagy veszélyes,én gyorsan elterelem a figyelmét.Ez mindig bejön.Hangosan felkiáltok,hogy "hhhhúúúú,nézd itt egy kavics,virág,méhecske...stb."

Vagy szépen megfogom,elviszem onnan az udvar másik felébe és közben elkezd foglalkozni valami mással.

A kiabálással,ütéssel nem érsz semmit,hidd el.

Nem fogja érteni,hogy miért történik és minden folytatódik tovább és egy idő után már a fenékpacsira sem reagál.

Kitartás!

szintén 15 hónapos kisfiú anyukája

2010. ápr. 12. 11:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálatok ilyen van, hogy nézz inkább egy méhecskét, vagy virágot, utolsó válaszoló?

Az én lányom, ha valamit a fejébe vesz, akkor fél óra múlva is emlékezni fog rá, hogy ő azt akarta csinálni.

Nálunk az ilyen "elterelés" abszolút nem működik.

2010. ápr. 12. 12:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Fiam 17 hós. Mióta önàllóan megy, azóta akaratosabb, néha mintha nem hallaná, hogy hozzá beszélek, csak szalad tovább. Nálunk is van farakás, de esze ágában sincs felmászni rá szerencsére:) de az előfordul, hogy be akar menni a rózsák közé, és egyszerűen nem érti, ha ott elesik, csúnya világ lesz, minden tiszta tövis...na, ha onnan kikapom, kiflibe fesziti magát és visit! Azonnal odébb szoktam vinni a helyszintől, leteszem a fóldre, mindkét kezét megfogom, miközben szemben gugolok vele és belebeszélek az arcába igen határozottan, pár szóban elmondva miért is nem megyünk oda. Ha viszont nem kapom el időben, mikor készül, vagy a hisztizés kezdetènél rögtön nem ragadom ki ès teszem a földre, akkor tùllendül és nem tudom megállitani. Szóval szerintem időben kapd el és vidd onnan, ha ordit, ültetsd a földre és magyarázz! Minél jobban orditozunk, ő annál rémültebb és feszültebb lesz, ha seggét ütöd, egyértelmű, hogy a fizikai fölémyed használod. Én nem akarom, hogy féljen tőlem, csak legyen meg a kölcsönös tisztelet és szabályok. Érzem már rajta a javulást.
2010. ápr. 12. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!