Neveletlen 15 hónapos gyermekemet hogyan nevelhetném meg?
Jó anya vagy!!!!
A gyermeked abban a korban van, amikor ki kell próbálnia magát, meg kell ismernie a világot. A te feladatod az, hogy megmutasd neki a határait.
Tudnia kell meddig mehet, és milyen határt nem léphet át. Ez persze azzal jár, hogy néha belekoppan az orra a "kerítésbe", ami persze nem csak neki fáj, hanem neked is. Ez így normális.
De hidd el, ez az ő érdeke. Nem az lesz kiegyensúlyozott gyerek, majd felnőtt akinek mindent szabad, hanem az, aki ismeri a korlátokat, és azok közt szabadon mozog.
Az én fiam 13 hónapos, tudom mit élsz át!!!
Kitartás
(O)
Hát inkább 2 perc sírás a fenékre csapás miatt, mint aztán hetekig feküdni lábtöréssel, vagy egyéb töréssel, mert rádől a farakás, vagy leesik róla...
Szerintem egy gyerek sem ment még tönkre se testileg, se lelkileg attól, hogy jó pillanatban a fenekére ütöttek a saját érdekében.
Persze a te dolgod.
Én más vérmérsékletű vagyok, soha nem engedek a hisztinek, persze a fenékre csapás a legutolsó, amit megteszek, ahhoz már tényleg veszélyes mutatvánnyal kell előállnia a kislányomnak.
Mondjuk én amúgy is szigorú anyuka vagyok, nem hittem volna magamról, de mivel apa túl engedékeny muszáj ellensúlyoznom.
Szia!Nem rontottál el semmit,a kisfiad (és az enyém is) abban a korszakban vannak,amikor már próbálgatják,mit is érhetnek el nálunk egy kis hisztivel.
Nálunk is sok érdekesség van az udvaron,mindent meg kell nézni közelről...na igen.
Ha készülődik valamire,amit nem szabadna,vagy veszélyes,én gyorsan elterelem a figyelmét.Ez mindig bejön.Hangosan felkiáltok,hogy "hhhhúúúú,nézd itt egy kavics,virág,méhecske...stb."
Vagy szépen megfogom,elviszem onnan az udvar másik felébe és közben elkezd foglalkozni valami mással.
A kiabálással,ütéssel nem érsz semmit,hidd el.
Nem fogja érteni,hogy miért történik és minden folytatódik tovább és egy idő után már a fenékpacsira sem reagál.
Kitartás!
szintén 15 hónapos kisfiú anyukája
Nálatok ilyen van, hogy nézz inkább egy méhecskét, vagy virágot, utolsó válaszoló?
Az én lányom, ha valamit a fejébe vesz, akkor fél óra múlva is emlékezni fog rá, hogy ő azt akarta csinálni.
Nálunk az ilyen "elterelés" abszolút nem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!