Hogy szoktassam le 9 hós fiamat arról hogy evés közbe ne mindig mással foglalkozzon?
Etetőszékből eszik,ha valami marad az asztalon egyből játszik vele,vagy ha nem velem akar játszani.Vagy dobol,lóbálja a lábát,kihajol,nézelődik.
Ha meg nem foglalja el magát ilyesmivel inkább nem eszik.
Már teljesen kikészít az etetés,segítsetek.
Én sosem voltam híve, h etetőszékben bohóckodjunk, az evésre való, nekünk nem voltak ott játékok, nem szórakoztattam. Ha bohóckodik, kiveszem, és vége az etetésnek. Hamar megtanulta, h mire is való az etetőszék, ma már igen ritkán kell rászólni, h az asztalnál viselkedjen. Jó példa is fontos, mi sem foglalkozunk mással evés közben, nem nézünk tévét, hanem szépen megterítünk, és együtt eszünk.
19 hónapos a kisfiam.
Szia! A kisfiam 10 hónapos, nagyon ügyesen eszik. Az elejétől fogva következetességre törekedtem. Nincs játék, nincs szórakoztatás. Ha játszik, dülöngél, stb. eltettem a kistányért, s mondtam egészségedre. Persze amíg éhes volt, ez nem tetszett neki, de hamar megtanulta, anyával nem érdemes az etetőszékben packázni.
Énekelni az evéshez? Ha például elmész egy étterembe vele, vagy egy családi alkalomra, ott mit csinálsz majd vele? Túlénekeled a többiek beszédét?
erről csak az jut eszembe, amit az öcsém mondott, bár ő már nagyobbacska korára emlékezett vissza. Megmondta anyunak, hogy azért nem evett kicsi korában játék nélkül, mert az evés unalmas. Ő is úgy evett mindíg, hogy fakanáltól derelyemetszőig mindennel kolompolt a tányérban. Az én babám még kicsi, de ha így fog enni, hát istenem! Nehogy már halálra unja magát a drágám! :)
(A)
Igen éneklek neki, mert szerintem még kicsi, nem vagyok egy fakabátos anyuka aki mellett katonaszigorral kell enni, eljön mindennek az ideje. Nem áll szándékomba 8 hónapos kislányomat étterembe vinni, de ha már elé nagy lesz hozzá elfogom és nem hiszem, hogy szégyenkeznem kellesz. Nekik még játék minden. Mire megy oviba fogja tudni hogyan is kell viselkedni az asztalnál. mit várjak egy ennyi idős gyerektől mikor még csak 3 hónapja kezdtem el a hozzátáplálást?
Persze mindenkinek megvan a maga véleménye, bevált szokások, módszerek. Az enyém ez:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!