Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónapos babátoknak milyen...

6 hónapos babátoknak milyen főzeléket készitettetek és hogyan?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 12. 09:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Tegnap sárgarépa-borsó-krumpli-karfiol "főzeléket" csináltam. Egy kiskanál napraforgó olajon, pici vízzel, csipetnyi sóval megpároltam, és kevés házilag eltett paradicsomlével turmixoltam (a borsót előtte kivettem belőle, és átpasszíroztam, hogy a héja ne kerüljön bele). Kisfiamnak még nem adok liszttel főzeléket, elég sűrítő volt benne a krumpli. De ha ti már esztek gluténtartalmút, akkor egy kiskanál lisztet rászórhatsz, amivel besűríted. (B)
2010. ápr. 12. 09:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Még most kezdenénk a főzelékeket,csak fogalmam sincs,hogy mivel kezdhetném.
2010. ápr. 12. 09:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Jaaa, értem. Azt hittem, már előbbre tartotok. Akkor vagy sütőtökkel, vagy sárgarépával érdemes kezdeni. Ha Te magad csinálod, akkor pici vízen, esetleg egy kávéskanál olajon megpárolod, turmixolod, és kész. Pár kanállal kóstoltatod, ahogy a gyümiket is, és minden új dolog után vársz pár napot. Egyre nagyobb adagot adsz neki szépen lassan, és ha kezded majd bevezetni a gluténtartalmú ételeket, akkor pici liszttel megszórhatod, illetve anyatejjel/tápszerrel habarást is készíthetsz. De egyelőre majd a főtt rizs illetve főtt krumpli is megteszi sűrítésnek. B.
2010. ápr. 12. 09:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja, azt lehagytam, hogy én üvegessel kezdtem, mégpedig alma-sütőtök desszertet adtam neki, aztán sütőtököt, majd sütőtök-krumplit. Így vezettem be nála a zöldségeket. B.
2010. ápr. 12. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!