Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit kell tudnia egy 5hónapos...

Mit kell tudnia egy 5hónapos babának?

Figyelt kérdés
Az én babám még csak az egyik irányba fordul át és vissza még nem tud!Köszönöm
2008. szept. 26. 09:43
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hát a "nagykönyv" szerint ebben a korban:

"20 hetes

A baba már tökéletesen megtartja a fejét, akkor sem inog meg, ha ülésbe húzzuk vagy hintáztatjuk.

Mivel segíthetjük?

Ahhoz, hogy megtanuljon járni, teljesen stabilan kell tartania a fejét. Azzal segíthetjük a fejlődését, hogy sokat hintáztatjuk, himbáljuk ide-oda.

24 hetes

Mostanra már eléggé megerősödtek a baba izmai ahhoz, hogy súlyának nagy részét áthelyezze az alkarjára; úgy ül, hogy a maga elé kitett kezével támaszkodik. Felénk nyújtja a karját, hogy emeljük fel, és az etetőszékben már néhány percen át egyenesen is ül, támaszkodás nélkül.

Mivel segíthetünk?

Játsszunk vele sok ugrálós-rugózós játékot. Hogy a mászásra felkészüljön, fel kell emelnie a hasát a földről. Játsszunk vele "repülőgépest": feküdjünk le hason egymás mellé, emeljük fel a karunkat és a törzsünket is a földről. Szerepeljen a játékainkban az a mozzanat, hogy ő nyújtja felénk a karját, és mi erre felvesszük."

(Miriam Stoppard: Mit tud a gyerek?)

Hát ez a nagykönyv, egyébként meg szerintem minden baba egyénileg fejlődik, egyszer lassabban, egyszer gyorsabban.

2008. szept. 26. 12:36
 2/2 anonim ***** válasza:

[link]

Én itt szoktam nézegetni, mit kéne tudnia a fiamnak, de ez nagyon gyerekfüggő!

Pl. a lányom 9 hónaposan kezdett mászni, addig csak ült, meg forgolódott. A fiam már 6 hónaposan kezdett mászni, és szinte rögtön fel is állt. Viszont az unokatesójuk jövő héten lesz 1 éves, és nem mászik, csak most állt fel.

Úgyhogy nagyon változó!

2008. szept. 26. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!