Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam rá az 5...

Hogyan szoktassam rá az 5 hónapos kisfiam, hogy egyedűl aludjon el a kiságyában?

Figyelt kérdés
Sajnos csak kézben vagy cicin tud elaludni és sok ismerősöm azt mondta,hogy minél előbb szoktassam le de eddig sajnos nem sikerült!Sírni hagyni nem akarom,mert annyira sajnálom,vagy ne is foglalkozzak ezzel majd leszokik magától?Kérem aki tud segítsen!Köszönöm
2008. szept. 25. 22:03
 1/3 anonim ***** válasza:
68%

Sírni tényleg,ne hagyd! Ez nagyon helyes!

Próbáld meg beteni a kiságyba hamár látod hogy tényleg nagyon álmos. Csak akkor. Mert ha hamarabb a kiságyat fejbe hozzáköti a hisztivel,sírással. Maraj ott mellette,simogasd. Ha netán újra elkezd ennek ellenére is sírni,vedd fel,járj vele egyet,majd ha megnyugodott tedd vissza! ha ismétlődik ugyanezt csináld végig.

Sok szerencsét(tudom az elején nehéz lesz)

2008. szept. 25. 22:13
 2/3 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Nálunk ugyan ez a probléma van...volt, csak mi 3 hónaposak vagyunk és a kislányom 3 hétig nagyon beteg volt ezért velünk aludt az ágyban és hozzászokott, most meg nem tudtam visszaszoktatni az ágyba.

Sirni semmi képpen ne hagyd az ágyban mig el nem alszik.

Nálunk az vált be amit a suttogóban is olvastam, hogy megvárom mig el nem kezd ásitozni vagy már a szemét dörzsöli az álmosságtól és csak ekkor teszem az ágyába. Ha el kezd sirni, márpedig szokott mert megszokta a kézben elaltatást akkor cumit adok neki és oda hajolok hozzá és halk sssss-t suttogok a fülébe amitől megnyukszik és közben finoman paskolgatom a fenekét.... 5 perc és alszik. Bár ha hasra fektetem rögtön becsukja a szemét de azért még pár percig "hümmög".

Van hogy igényli hogy amikor oda hajolok hozzá hogy az arcom hozzáérjen.

Elvileg hagyni kell hogy egyedül aludjon el de én már annak is örültem hogy egyáltalán igy elaludt. Majd fokozatosan haladunk,,,előbb-utóbb elalszik magától is.

Próbáld ki te is ezt, hátha segít.

Remélem valamelyest tudtam segíteni.

Üdv: 12 hetes kislány anyukája

2008. szept. 25. 22:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszolónak nagyon igaza van!

Az én fiam is 5 hónapos ő is kézben vagy a cicin alszik el, én sem hagyom sose sírni. Nem csinálok belőle igazán nagy ügyet, és nem is igyekszem a leszoktatással, mert van egy 5 éves fiam is akit 1,5 éves koráig ringattam alvás előtt minden este, aztán egyszercsak magától leszokott róla, mert már lefekvéskor elmókolt a kiságyban a macijával, meg a ruhapelussal és álomba szenderült. Azóta sincs problémánk az elalvással nyugodt kiegyensúlyozott kisfiú.

Szerintem amíg egy kicsinek kell az alváshoz az anyai közelség addig meg kell neki adni.

Boldog babázást!

2008. szept. 26. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!