Hány éves koráig érdemes tápszert adni a gyereknek tej helyett?
Nem baj, ha bírja, nem allergiás, de a tejben nincs annyi vitamin. Ha egyébként jó evő, akkor nyilván nem akkora gond.
Egyébként mostanság 3 évet javasolnak, hogy addig tápszer/tejital.
A nagyobb 26 hónapos, a kakót reggel este 1,5dl - még tejitalból kapja, de már csak a Milumil, vagy a Babylove kell neki, a többibe belenyal és elhagyja.
Feles tejből is kap ritkán, hasonlóan hol megissza, hol nem.
Kérdeztem az orvosunkat korábban, azt mondta, hogy ameddig bírjuk pénztárcával és a gyerek is megissza, addig inkább tápszer. A tejet nem ajánlja, mert már van jobb is és a tej minősége meg már nem ugyan az. Fehérjéből nagyon sok, vitaminból harmatgyenge, adjuk ovis koráig is inkább a nekik készített tejitalokat.
Szóval én szerintem a kakaót este 3 éves koráig tápszerből készítem majd.
Ó, az én kisfiam 7 hónapos korig volt hajlandó elfogadni a tápszert, utána próbáltunk több fajtát, próbáltuk ilyen cumisüvegből, olyanból, a végén már elkeseredésemben kanalaztam neki, míg egyszer az egészet kihányta. Szóval nem erőltettem. Ette, szerette akkor már a tejpépeket, így azt kapott tápszeres étkezések helyett, meg a többi hozzátáplált dolgot. 1 éves korától pedig tejet.
Szóval ha semmilyen gondja nincs tőle, akkor ha elmúlt már 1 éves, akkor nyugodtan adhatsz neki tejet.
Igazából 1 éves kor előtt azért nem ajánlott, mert még annyira fejletlen a gyomruk, az emésztésük, hogy bizonyos összetevőit nem tudják még feldolgozni, megemészteni, ezért leterhelik a gyomrukat, illetve sokkal nagyobb az allergia kialakulásának a kockázata is 1 éves kor alatt, de tejallergia tulajdonképpen 32 éves korban is kialakulhat, szóval nem feltétlen ezen múlik.
Viszont 1 éves kor után már képes a szervezetük feldolgozni és kisebb az allergia kialakulásának kockázata. Minden más, amit hallasz, hogy 3 éves korig inkább tápszert, vagy tejitalt, az meg általában azért van, mert a tápszer, illetve tejitalgyártóknak is meg kell valamiből élniük.:)
Dietetikusok szerint 1 éves kortól mehet (az vagyok én is), ha nem volt a tejtermékektől allergiája ill. a családban tejérzékenyég.
Én 2 év után kicsivel váltottam tejre, mert addig kiírták az olcsó tápszerünket, de csak azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!