Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nálatok miket csináltak, akik...

Nálatok miket csináltak, akik nem csak tanácsokat osztottak, hanem meg is akarták valósítani?

Figyelt kérdés

Gondolok arra, hogy titokban próbálják etetni valamivel.

A kislányom még csak 4 hónapos de már elegem van, pedig a "márpedig húst kell enni félévesen" még csak szóban hangzott el.

Anyósom nem lehet leállítani, a szomszédban lakik, férjem tőle kapta a lakást, kulcsa is van - azt hiszem csak a költözés fog segíteni.

Anyumra ha rászólok befejezi, ő teát készített neki és olvasgatott, amíg mellette sírt - erősödik a tüdeje, tisztul a szeme.

A férjem anyósom követi aki valaha gyerekosztályon dolgozott, így szent amit mond, de ő inkább csak szóban piszkál, vett egy tucat cumisüveget hogy tanítsam meg használni, pedig mondtam, hogy nem adok neki.

Anyós szerint újszülöttként kellett volna cumi, cumisüveg, mert később nehéz rászoktatni. A pár napos babámnak folyton tömte a szájába, de nem kellett neki. :D

Amíg kórházban voltam, telerakták a konyhaszekrényt a másik unoka szétharapott cumis, ragacsos üvegeivel. Fúj..

Néhány hete náluk voltam, láttam az asztalon egy használt cumit, nézem mi az - erre mondja, hogy az se kellett neki. Amikor kikönyörögte, hogy sétálni vinné felvitte magukhoz. :@ Azóta nem is adtam neki oda..

Korábban séta közben folyton kitakarta, napoztatta délben.

Szerinte 3-4 óránként kell etetni, az almát még csak említette - amikor nálunk van és látni a gyereken hogy éhes de nem telt le 3 óra, alig akarja a kezéből odaadni, hogy még nem lehet éhes.. Mondanám ezt én neki fél 12-kor.. Szerinte addig is termelődik a tej.

Ha a kicsi nem akar enni, akkor adj neki tápszert, 1 polcnyi van már, párszor be is keverte cumisüvegbe hogy odaadja neki. Vizet is akart neki adni a kajaszünetben - amikor nem lehet éhes.

Folyton azzal idegesít, hogy nincs elég tejem, nem tápláló, egyek vitamint, vasat, igyak tejet (amit nem is bír a kislányom) - a gyereknek is hozott vaspótlást, az orvos barátnője felírta.

Egyszer amikor a kicsi nem akart enni, kitalálta, hogy szívjam le, majd ő! cumisüvegből megeteti - beleegyeztem hogy lefejem, de én adom pohárból - alig jött, vsz. evett is a kicsi meg anyós 15 centire a mellemtől - nincs tej, látszik, hogy puha, ne erőlködjek, hozza a tápit. Azóta is zavar ez, mostanában újra mérem, tényleg nem eszik sokat, de ha megnyomom a mellem jön, ne neki legyen igaza.. :(

Szerinte kendőben nyomorog, kaptam kengurut, bele is próbálta fél perc alatt amíg pisiltem - kifelé a keménytámlásba, 2 hónaposan.

Bekente valamivel amitől tiszta kiütés lett. Utána már csak paraffinolajjal, vazelinnel kente, pedig kértem, hogy az asztalon ott a mandulaolaj. Amit hozott olajat eltüntettem a babaszobából, másnap hallottam, hogy keresi, 2 nap múlva tetőtől talpig olajos ismét - hozott újat.

Egyszer amikor kocsival velünk jött nem akarta betenni az ülésbe, hogy majd fogja, vigyáz rá.

Még sok idegesítő dolog van, kisebbek nagyobbak, de ha lényegtelen dologról van szó, akkor is ha kérem, hogy ne, akkor ne..

2016. máj. 31. 12:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ejha ez már komoly dolog.

Ezek az anyósok. Nálunk is ilyen szituáció van. Az enyém is nagyon,,okos". Nálunk meg könyebb a helyzet mert egy héten 2x3x jön fel pedig egy hazba lakunk ők a földszinten mi az emeleten.

Nagyon sok mindenbe szól bele de nem csak a gyerek ügyben hanem más téren is. Konkrétan beleszól abba hogy a saját folyosókra ne parketett rakjunk hanem csempét mert az ha lessz egy cső törés el ázik. Meg ajtót szerettünk volna cserélni s amit mi néztünk ki az pocsék meg jaj ne ilyet tegyünk. A tegnap elment a hegyre s megvetette a parketet.

A Férjem mellém ál csak ő már a fiam születése előtt franciába jár egy honap ott 10 nap ithon. Ő is kemény dió az biztosl. Hát amikor elapadt a tejem a sok idegeskedéstől adtam neki egy fajta tápszert amitől olyan görcsös lett s akartam váltani nem engedte meg hogy próbálják tobb mindent adni a 4 hónapos babámnak mert azért nincs széklete.

Ugyhogy ilyenek ezek az anyósok. Vagy meg szokjuk vagy megszökünk. De azért ne hagyd hogy a fejedre szarjon mert akkor megszokja és egy életen át ez lessz. Álitsátok le most még nem késő.

Hát te vagy annak a gyereknek az anya majd te el döntöd hogy mit adsz neki vagy mit nem. Mert igy lessz ez nagykorba is majd mikor te nem akarod édességgel tömni a gyereket ő dugiba fogja neki adni.

A férjed meg ha mellé ál akkor dugja a fejét a homokba. Te meg légy erős nő és ne hagyd magad.

2016. jún. 1. 06:06
 12/14 A kérdező kommentje:

A nagyon gáz dolgok óta javult a helyzet, az elején egész nap nálunk volt és folyamatosan ő akarta fogni, pelenkázni stb., most már bejelentés nélkül nem jön, ha nemet mondok nem kezd siránkozni, hogy nem látja az unokáját.

Ha nálunk van figyelem mit csinál, neki is leesett a dolog, mostanában azt is megkérdezte, átpelenkázhatja-e. Azt nem próbálnám ki,mit csinál, ha nem látom.

A férjem alig van itthon, pár hülyeség után ő is rászólt az anyjára, szóljak rá én is ha nem tetszik valami, örüljek, hogy segít. Csak anyós úgy gondolta a segítséget, hogy ő neveli fel a gyereket én meg főzök mosok takarítok, a terhességem alatt azt is mondta, hogy menjek vissza dolgozni, majd ő elmegy gyesre. És szerintem komolyan gondolta..

Most viszonylag normális a helyzet, a hozzátáplálástól félek, a másik unokáját minden sz-ral tömte, ő tápszer is kapott, hamar el is apadt a teje az anyjának.

Cumit a cumizavar miatt nem adnék, anyós kinevette hogy az hülyeség. Márpedig a barátnőmnél az volt, pedig szoptatásbarát üvegük volt. Persze nem biztos, hogy megzavarná, de eddig megvoltunk nélküle, nem kap, kész. A férjem nem etetné semmiből, ő azért találta ki, hogy anyós tudjon rá vigyázni és kettesben lehetünk. Én viszont nem bíznám rá órákra még egy 100% megbízható emberre sem.

2016. jún. 1. 09:39
 13/14 anonim ***** válasza:

8-as vagyok. A cumit én úgy gondoltam h csak egyszer próbàlja meg az anyós és látja is rögtön h nem jön be a babának. Azért nem akadnék azon ki.

Nekem sem cumizik a fiam. Nem fogadja el. Cumisüvegbõl meg kizârólag vizet iszik. Nagyon pici lyukúból. Kipróbáltam alig jön. :D Anyatejes baba, mi már elkezdtük a kóstoltatást. (5 hó)

2016. jún. 1. 11:28
 14/14 anonim ***** válasza:
Különben amiket anyósod mond, nem veszélyezteti a gyereket, sokan úgy látják jónak. A probléma az, hogy nem fogja föl, hogy neked más a véleményed és ez bizony a TE gyereked, és ő nem anya, hanem mama. Valahogy ezt kellene a tudtára adni hogy van az anya dolga és a mamáé, és hogy maradjon ő csak mama, nem kell neki okoskodni.
2016. jún. 1. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!