Ettől tényleg lehet göndör haja a babának?
Légyszi, ne nézzetek bolondnak, de az alábbi story miatt jutott eszembe a kérdés.
Kb 15 éve egyik rokonom pár hónapos babája haját folyton felfelé fésülgette, égnek állítgatta. Megkérdeztem mégis minek, azt mondta, ettől majd szépen begöndörödik a haja. Csak most jutott eszembe, hogy nekem is lett egy pici lányom.
Tudom, hogy ez genetika, de a ma már tini lánynak valóban göndör haja lett, a szülőké pedig teljesen egyenes, ezért foglalkoztat.
Lehet benne valami, vagy teljesen véletlen?
Nem, ez genetika. Nekem göndör hajam van. Anyai nagyapámnak és apai nagymamámnak is az volt. Így valamelyiküktől örököltem.
A lányomnak is göndör, nála értelemszerűen az én 50%-om jött be.
A haj csak extrém hormonális hatásra göndörödhet be - kamaszkor, terhesség, de ott is inkább kivétel. De láttam már olyat, akinek a terhessége utána göndörödött be ahaja, felnőttként.
Teszem hozzá, hogy nekem csak nagyszülők révén lehetett göndör hajam, mert mindkét szülőmé szögegyenes.
Az nem derült ki, hogy a nagyapa vagy a másik ági nagymama hatása volt.
Lazán kapcsolódó, érdekes, de szomorú tény: a nagymamám göndör haja a halála előtti hetekben kiegyenesedett. Gondolom ott is valamilyen hormonális hatás játszott közre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!