Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ettől tényleg lehet göndör...

Ettől tényleg lehet göndör haja a babának?

Figyelt kérdés

Légyszi, ne nézzetek bolondnak, de az alábbi story miatt jutott eszembe a kérdés.

Kb 15 éve egyik rokonom pár hónapos babája haját folyton felfelé fésülgette, égnek állítgatta. Megkérdeztem mégis minek, azt mondta, ettől majd szépen begöndörödik a haja. Csak most jutott eszembe, hogy nekem is lett egy pici lányom.

Tudom, hogy ez genetika, de a ma már tini lánynak valóban göndör haja lett, a szülőké pedig teljesen egyenes, ezért foglalkoztat.

Lehet benne valami, vagy teljesen véletlen?

2016. máj. 25. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:
nem
2016. máj. 25. 21:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
teljesen véletlen.
2016. máj. 25. 21:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Kár, hogy csak véletlen :)azért fésülgetheted te is, ártani nem árt, hátha
2016. máj. 25. 22:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem, ez genetika. Nekem göndör hajam van. Anyai nagyapámnak és apai nagymamámnak is az volt. Így valamelyiküktől örököltem.

A lányomnak is göndör, nála értelemszerűen az én 50%-om jött be.

A haj csak extrém hormonális hatásra göndörödhet be - kamaszkor, terhesség, de ott is inkább kivétel. De láttam már olyat, akinek a terhessége utána göndörödött be ahaja, felnőttként.

2016. máj. 25. 23:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Teszem hozzá, hogy nekem csak nagyszülők révén lehetett göndör hajam, mert mindkét szülőmé szögegyenes.

Az nem derült ki, hogy a nagyapa vagy a másik ági nagymama hatása volt.

Lazán kapcsolódó, érdekes, de szomorú tény: a nagymamám göndör haja a halála előtti hetekben kiegyenesedett. Gondolom ott is valamilyen hormonális hatás játszott közre.

2016. máj. 25. 23:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Azt hiszem, akkor nem csinálok a kicsiből Kócimancit 24/7-ben :)
2016. máj. 26. 06:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Én eleve göndör hajjal születtem. Ami nem meglepő, egyik szülőmnek se szögegyenes a haja. Aztán idővel csak hullámos lett, a második terhességem alatt meg még göndörebb lett, mint volt. Oka a genetika és a hormonális változások, semmi fésülgetés.
2016. máj. 26. 07:53
 8/9 anonim ***** válasza:
A nagyobbik lányom fekete göndör hajjal született, most szögegyenes neki és szőke. A kisebbik egyenes, égnek álló (de tényleg, le se lehetett fésülni, ezért maradt a punk-frizura), szintén fekete hajjal született, és most ugyanolyan egyenes hajú és szőke, mint a nővére. Egyiküké állítgatva volt, a másik nem. Genetika az egész.
2016. máj. 26. 16:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem 5 hós fiam van. Ha a feje tetején lévõ hajat hátrafésülöm, akkor göndör, ha elõre egyenes. :D DE! Az apukája haja is göndör. Nyílvàn nem a fésülgetéstõl, hanem genetika.
2016. máj. 26. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!